MODERNA KUHINJA U TAMNIM TONOVIMA: pogledajte kako su kuhinjski ormarići postali funkcionalna pregrada

Kako urediti kuhinju u tamnim tonovima, vizualno je odvojiti od hodnika, a pritom je uklopiti u openspace koncept, doznajte u nastavku teksta. Pokazujemo vam kuhinju koju je osmislio studio Mirjane Mikulec!

 


Studio Mirjane Mikulec potpisuje uređenje stana od 100 četvornih metara u zagrebačkoj novogradnji, a ovaj puta vam pokazujemo kako je osmišljena moderna kuhinja koja je dio otvorene dnevne zone koju čini i ulazni prostor.

“S obzirom da se kuhinja nalazila na samom ulazu u stan, odlučili smo je radi zatvaranja pogleda malo odijeliti tako što smo s te strane stavili visoke kuhinjske elemente koji funkcioniraju i kao pregrada. Tako je kuhinja dobila oblik slova U koji će završavati sa stolom koji će ujedno biti i neka verzija poluotoka. Na kuhinjske elemente je sa strane hodnika stavljeno predsoblje s vješalicom. S druge strane kuhinje, gdje je ona otvorena prema dnevnom boravku napravili smo prostor za blagovanje“, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Zahtjev klijenata bio je dovoljno radne površine, kao i dovoljno mjesta za skladištenje, a to se postiglo visokim elementima s jedne i kombinacijom niskih i visećih elemenata s druge strane.

Kada je riječ o stilu, želja klijenata je bila moderan i ugodan prostor. Posebne zahtjeve oko boja vlasnici nisu imali, ali svidjela im se ideja tamnijih tonova u kojima je onda kuhinja i izvedena uz pomoć iverala i medijapana u svijetlim i tamnim sivim nijansama te dekorom drveta.

“Prostor za odlaganje maksimalno smo iskoristili izvlačnim elementima i kombinacijom ladica i polica, a suvremen izgled postigli smo kombinacijom boja i dekora”, ističe dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Upravo je tamna boja istaknula suvremenost i uz zidnu keramiku s uzorkom mramora naglasila profinjenost. Zahvaljujući drvnom dekoru, kuhinja je dobila toplinu, a dinamika je unesena kombinacijom nekoliko otvorenih polica i zatvorenih elemenata, kao i odabirom različitih stolaca, što je zaokružilo izgled.

Od istog materijala izrađeni su radna ploča i blagovaonski stol, dok je bočna strana visokih elemenata koja s druge strane služi kao prostor hodnika obložena drvenim letvama čime smo dobili i dekoraciju i funkcionalnost.

Kako je teklo opremanje kuhinje, pogledajte u video prilogu!

 

Komentari