SASVIM POSEBNO PREUREĐENJE: udruga Kolibrići napokon je dobila prostor prilagođen svojim potrebama

U sklopu rubrike Iznenadi me pred InDizajn timom se našao jedan sasvim poseban zadatak za čiju realizaciju je bilo potrebno niz suradnika. Svi oni besplatno su sudjelovali u projektu transformacije prostora koju će koristiti Kolibrići, udruga roditelja vitalno ugrožene djece

 

 

U deset godina emitiranja InDizajn je napravio niz makeovera kako bi pomogao obiteljima, pojedincima, školama i udrugama da imaju funkcionalniji i ljepši životni i radni prostor. No, najnoviji, po mnogo čemu je poseban: za njegovu realizaciju bilo je potrebno znatno više od osam sati koliko nagradni makeoveri traju, te je u njemu sudjelovao čitav niz suradnika – majstora, tvrtki, salona namještaja i trgovina s opremom za dom.

Svi oni spremno su se odazvali na poziv InDizajna za adaptacijom prostora koji će koristiti Kolibrići, udruga roditelja vitalno ugrožene djece.

Foto: InDizajn

“Udruga Kolibrići osnovana je 2011. od strane roditelja djece s najtežim teškoćama u razvoju. Cilj udruge je poboljšati uvjete života ugroženoj djeci. Prostor nam je bitan ne samo kako bi članovi u njemu imali sastanke, već i kako bi roditelji koji nisu iz Zagreba, zajedno s djecom po potrebi mogli tu odsjesti”, objasnila je predsjednica udruge Anja Uzelac.

Prostor koji je udruga dobila na korištenje iznimno je zapušten pa je bilo potrebno mjesec dana za njegovu transformaciju koja je uključivala građevinske radove, renoviranje i opremanje.

Foto: InDizajn

Prvi zadatak bio je napraviti tlocrtno rješenje za prostor od 35 kvadrata koji obuhvaća kupaonski dio, kuhinju i blagovaonicu. Zbog specifičnih potreba korisnika udruge u dnevni dio treba uklopiti  i radni prostor, kao i definirati na koju poziciju postaviti bolnički krevet i kauč na razvlačenje.

Krenulo se od mijenjanja pozicija nekih zidova te stavljanjem novih pregradnih zidova, za što je sav građevinski materijal donirao Bauhaus, dok je poduzeće Doctus izvršilo radove. Za vodoinstalaterske radove pobrinuo se dugogodišnji partner InDizajna Ivan Burić.

Foto: Darko Mihalić

Dok su se izvodili radovi, dizajnerica Mirjana Mikulec odabrala je u Credo Centru sve potrebno za kupaonicu, a u Elgradu materijal za podove i namještaj po mjeri.

“Kako se ovdje radi o  djeci s poteškoćama  u razvoju koja trebaju konstantnu pomoć roditelja postojeći kupaonski prostor smo odlučili proširiti. Osim toga, veća kupaonica nam treba i kako bi smjestili stol za prematanje”, napominje Mirjana Mikulec dodajući kako se stalni suradnik njezina studija, keramičar Bono uključio se u akciju i odradio kompletnu postavu keramike.

Foto: Darko Mihalić

Za finalno opremanje bio je potreban i gotov namještaj – sofa na razvlačenje, kuhinjski aparati, stolci i tepih koji su odabrani u Meblo Tradeu, dok je kuhinju po mjeri izradila Stolarija Košec. Rasvjetu je donirala tvrtka Splendes, a poduzeće Fučko napravilo je električne radove. GoDizajn se pobrinuo za folije na velikim staklenim frontama kako bi se osigurala intimnost u prostoru.

Foto: Darko Mihalić

No, kako su radovi bili opsežni, ovo nije konačni popis svih sudionika makeovera:

“Zahvaljujem i poduzeću InSpe interijeri na donaciji vrata, Mariju Šariću i Bruni Ladanu koji su uskočili kad god smo zapeli te Dorijanu Crnaju na finalizaciji zidova. Posebno hvala našem timu Ankici i Matku koji su dva mjeseca neumorno radili da bismo sve ovo organizirali. Isto tako, hvala Darku i Marku što su snimili prostor, Ruži što ga je očistila i posebno hvala maloj Kaji Cvjetko, kćeri naše arhitektice koja je samo za ovaj prostor naslikala sliku”, zaključuje Mirjana Mikulec.

Više o ovom humanitarnom makeoveru možete pogledati u video prilogu!

 

 

 

Komentari