DNEVNI BORAVAK I BLAGOVAONICA: svijetli tonovi i drveni dekor kao dobitna kombinacija

Vodimo vas u dvosobni stan u novogradnji čije uređenje potpisuje studio Mirjane Mikulec. Ovaj puta pokazat ćemo vam uređenje dnevnog boravka i kutka za blagovanje koji su, zajedno s kuhinjom i hodnikom dio otvorenog dnevnog prostora.

 


Prostorija od 19 kvadrata u dvosobnom stanju u novogradnji, prema postojećem tlocrtu, namijenjena je dnevnom i blagovaonskom dijelu.

“Uz zadani raspored prostorija, u stanu nas je dočekala i gotova kuhinja prema kojoj smo predložili tri pozicije za blagovaonicu. Prva varijanta s klupom uz zid, druga s odvojenim, manjim blagovaonskim stolom i treća, koja je na kraju prihvaćena – s visokim blagovaonskim stolom koji se nadovezuje na postojeću kuhinju”, otkriva Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Nakon što je tlocrt definiran, pristupilo se odabiru svih materijala. Ideja je bila svijetle tonove kombinirati s drvenim dekorom, a većina namještaja i drugih elemenata u prostoru rađena je prema mjeri. Tako su kombinirane bijela sa smeđe-sivim tonovima i dekor drva s antracit metalom. Za hodnik su se, koji je otvoren prema dnevnom boravku, odabrale fronte s ogledalima na ormaru koji je smješten na izlazu iz stana, a ujedno skriva i vertikalu.

Dnevni boravak na jednom zidu dobio je dekorativni panel koji ima i svoju praktičnu ulogu. Panel napravljen od drvenih letvica, koje su vrlo tražene u interijerima, skriva pogled na unutarnju jedinicu klime.

“Na postojeću radnu ploču u kuhinji postavili smo ploču za blagovaonski stol od nenametljivog bijelog iverala. Napravili smo je deblju spajanjem dviju ploča kako bi sjela na postojeću radnu ploču i kako se ne bi vidjeli rubovi. Postojeću kuhinju smo dodatno obogatili policom za vino izrađenom po mjeri. Njome smo skrili spoj keramike i elemenata koji su do sada bili vidljivi. U nastavku tog zida smjestili smo TV dio izrađen po mjeri od kašmir sivog dekora i bardolino hrasta”, opisuje dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Isti dekori korišteni su i za modernu i originalnu policu po mjeri pokraj sofe čime je iskorištena niša. Nepravilna polica unijela je dinamiku u prostor i povezala obje strane dnevnog boravka. Novi model Samsung Serif TV-a svojim bijelim okvirom i elegantnim oblikom idealno se uklopio u minimalističko uređenje.

 

 

 

 

Komentari