Od skladišta pretrpanog stvarima do tople i ugodne radne sobe

Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec neiskorištenu prostoriju u prostranom zagrebačkom stanu koja je služila kao skladište pretvorio u ugodnu, toplu i estetski zanimljivu radnu sobu. No, osnovna funkcija prostorije pritom nije zanemarena…

 

 

Neiskorištena soba u prostranom stanu u središtu Zagreba posljednja je došla na red za uređenje, što je i posve logično budući da bilo potrebnije opremiti dnevnu zonu te spavaonicu. Vlasnici su sobu od 10-ak četvornih metara do sada koristili kao skladište za kućanske aparate i uređaje te brojne sitnice no sada će dobiti novu ulogu.

Tim Mirjane Mikulec prenamijenio ju je u radnu sobu koja će vlasnicima služiti povremeno i kao kućni ured, s tim da će se iskoristiti već postojeći elementi u sobi poput pomoćnog stolića i zavjesa. Predložena su im dva idejna rješenja prostorije, a vlasnici su odabrali onaj u suvremenijem, eklektičnom stilu gdje su kombinirani elementi industrijskog, skandinavskog i klasičnog stila.

 

 

Mirjana Mikulec interijeri/Foto: Darko Mihalić

 

Za razliku od uredskog prostora u nekog tvrtki, radna soba u domu treba biti i ugodna i topla, a ne samo funkcionalna. Da bi ste to postiglo, korišteni su prirodni materijali poput pamuka i drveta, a na prozore su stavljene nadzavjese od baršuna. Dodatnu toplinu unijeli su dekorativni detalji poput cvijeća, vaza i ukrasnih jastučića. No, pazilo se na njihovo doziranje kako se prostor ne bi zagušio.

Pogledajte u nastavku kako je teklo uređenje prostorije korak po korak!

 

 

Mirjana Mikulec interijeri/Foto: Darko Mihalić

 

https://youtu.be/UB63vm_bYU8

Komentari