Novo lice kuhinje stare preko 30 godina

Obiteljska kuhinja stara tridesetak godina odslužila je svoje, a mi smo na njeno mjesto “doveli” novu koja više odgovara željama  i potrebama stanara.

Kako bismo povećali opseg kuhinje, smočnicu smo pripojili kuhinjskom dijelu rušenjem pregradnog zida. Tlocrtno smo kuhinju osmislili u obliku slova G, a na raspolaganje som dobili ukupno 16 kvadrata. Na taj način sve će biti na dohvat ruke, a obitelj će imati puno više prostora za spremanje stvari.

screenshot in dizajn s mirjanom mikulec
screenshot in dizajn s mirjanom mikulec

Novu smo radnu ploču podigli kako bi bila prilagođena korisnicima nešto veće visine, a prijašnji šank sada je u istoj visini kao i ostatak kuhinje.

S obzirom da je želja vlasnika bila visoki sjaj i jednostavno održavanje, odluka je pala na akril u tamnijoj nijansi sive – s obzirom na dovoljnu količinu svjetla i sitne reflektivne čestice unutar akrilne površine, tamna nijansa neće zatvoriti kuhinju ili je učiniti skučenijom.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Kako bismo stvorili kontrast suvremenom i jednotavnom materijalu za fronte, radnu smo ploču izradili od vjerne imitacije drveta. Radna je ploča tako, u kombinaciji s mediteranom inspiriranim podnim pločicama, dala malo topline kuhinji.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Umjesto keramike, površinu kuhinjskoga zida obložili smo kaljenim staklom i obojili perivom bojom mjesta koja nisu izravno izložena vlazi.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Komentari