PRIJE I POSLIJE: makeover zastarjele i neatraktivne kuhinje s blagovaonicom

Iako uščuvana i komforna, kuhinja u obiteljskom stanu u Madridu nije djelovala nimalo atraktivno i vapila je za promjenom. Novo, modernizirano lice dao joj je studio Ivan Gas Arquitecte

 

 


Kuhinja s blagovaonicom čiji vam makeover donosimo zauzima površinu 12 četvornih metara u obiteljskom stanu u Madridu. U prostoriji nije ništa mijenjano od njezina uređenja prije 25 godina pa su vlasnici bili nezadovoljni njezinim izgledom. Iako je bila dovoljno velika i imala dobar raspored, vlasnicima je postala neprivlačna i monotona pa su se obratili studiju Ivan Gas Arquitecte kako bi im osmislio novi, moderniji izgled kuhinje i blagovaonice.


PRIJE: STARINSKI KLASIK

Ova kuhinja s kvadraturom, drvenim namještajem i provansalskom estetikom bila je, zahvaljujući dobrom rasporedu elemenata i velikom balkonskom prozoru, dovoljno osvjetljena te komforna za kuhanje i blagovanje.

Foto: IVÁN GAS ARQUITECTE

K tome je imala i tv prijamnik pa je mogla poslužiti i kao dnevni boravak te puno ormara i polica za odlaganje pa je djelomično, uz dodatnu pomoć balkona, služila i kao smočnica. Ali je bila potpuno zastarjela, i to je glavni razlog ove adaptacije.

 

Foto: IVÁN GAS ARQUITECTE

POSLIJE: MODERNA, PROZRAČNA I ATRAKTIVNA

Novi izgled kuhinje nudi moderan, prozračan i vizualno atraktivan prostor, s ugodnim i opuštajućim odabirom boja. Pored novih zidnih i podnih obloga kuhinja je dobila nove ormariće, stol i stolice, tepih i zavjese te niz detalja koji su je osvježili.

No, kako je želja vlasnika bila da se stvori moderna i atraktivna kuhinja koja će imati dašak starinskog šarma, dizajneri su se u kreiranju zadržali na provansalskom štihu, s mjedenim ručkama i frontama u pastelno zelenoj i s decentnim ukrasnim lajsnama.

Foto: IVÁN GAS ARQUITECTE

Provansalskom rustikalnom štihu doprinio je i odabir nježno ružičaste za dio keramike te ormar u stilu starinskih kredenaca, rađen po mjeri kao i ostatak kuhinje. Kako je novi regal zauzeo mjesto hladnjaku, on je premješten u drugi kut kuhinje te se nalazi ugrađen u blok ormara.

Foto: IVÁN GAS ARQUITECTE

 

Komentari