POPULARNA ČETVORKA: blagovaonice iz prošle sezone InDizajna koje su pobudile najviše interesa

Vjerujemo da kao i mi nestrpljivo iščekujete nove epizode InDizajna, na kojima naša ekipa već dobrano radi. Vrijedi podsjetiti se nekih projekata koje ste najviše voljeli iz prošle, 22. sezone. Ovaj puta odabrali smo naj blagovaonice!

 

 


Blagovaonice su, baš kao i spavaće sobe, nerijetko najzanemarenije prostorije u domu. S jednom razlikom što su blagovaonice ustvari u većini slučajeva dio otvorene dnevne zone te spajaju kuhinju i dnevni boravak.

U želji da imamo što ljepšu i atraktivniju kuhinju te udobniji boravak, blagovaonica nekako padne u drugi plan! Mi vam pomažemo da vam se to ipak ne dogodi – odabrali smo projekte blagovaonica iz prikazanih u prošloj, 22. sezoni. Uživajte i inspirirajte se!


1. JEDNOSTAVNO S DAŠKOM LUKSUZA

Teško je ne zaljubiti se u prekrasnu tamnu nijansu drveta od kojih su napravljene ove stolice i blagovaonski stol! Posebnu čaroliju ovoj blagovaonici daje obilje prirodnog svjetla koje dolazi s velikih staklenih stijena duž cijelog zida dnevne zone.

Dizajnerskom studiju Mirjane Mikulec to je bila velika prednost u osmišljavanju prostora inspiriranog minimalizmom. Istovremeno, blagovaonica s velikim stolom i osam stolica odiše i luksuzom.


MODERNA KLASIKA U CENTRU ZAGREBA: ugodan i nenametljiv prostor kojeg prati i doza luksuza

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

 

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

2. ZELENA U KOMBINACIJI S CRNIM I ZLATNIM AKCENTIMA

I u ovom projektu uređenja velika staklena stijena bila je izvor obilja prirodnog svjeta, što je bila velika prednost u uređenju blagovaonice koja je smještena kraj prozora.

Uređenje je krenulo od stola, a izbor je par na provjerenu kombinaciju drvenog dekora s crnim metalnim nogicama, koje su sada veliki trend u uređenju interijera.

Za stolice dizajneri su odabrali modele koji zbog oblika i tapeciranog sjedišta i naslona djeluju kao naslonjači te ih karakterizira velika udobnost.

Zelene stolice u kombinaciji s crnim i zlatnim akcentima ovdje su stvorile divan spoj.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

 

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

 


3. OBLE BOGATE LINIJE I UPEČATLJIVE STOLICE

Posebnost cijelom dnevnom dijelu ovoga stana daje kombinacija boja i materijala, što se može vidjeti i u blagovaonici. Dominiraju oble, organske linije, koje daju volumen i mekoću prostoru te retro prizvuk.

Toplinu prostoru daju drveni podovi i stolice presvučene narančastim tekstilom te su one ujedno i glavni stilski akcent. U kombinaciji s mramornom plohom okruglog blagovaonskog stola djeluju luksuzno i – s karakterom.


Novi projekt studija Mirjane Mikulec: moderan stan kojim dominiraju dizajnerski komadi organskih linija i upečatljivog dizajna

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 


4. ORIGINALAN MALI KUTAK

Dnevna zona u svijetlim tonovima uključuje i blagovaonicu koja se svima svidjela ponajviše zbog originalnog koncepta i nevelike površine. Stoga je izvrsna inspiracija za sve koji nemaju previše prostora za blagovaonski kutak u domu.

Blagovaonski dio nalazi se između boravka i kuhinje uvučene u nišu i pažnju plijeni konceptom tapecirane klupe čija je pozadina obložena tapeciranim panelom.

Druga posebnost je kvadratni oblik stola nestandardne debljine, što je bilo moguće postići izradom po mjeri.

BY STUDIO MIRJANE MIKULEC: super rješenja za blagovaonicu i spavaću sobu u modernom stanu

 

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ
Komentari