Veliki moderni makeover kuhinje stare 25 godina

Prikazujemo vam adaptaciju kuhinje u kojoj nije ništa mijenjano 25 godina. I kada je kuća dobila nove vlasnike, kuhinja se nije mijenjala jer nije bila na listi prioriteta. Sve do prošle jeseni…

 

Vodimo vas u obnovljenu kuhinju koja se nalazi u domu mladog bračnog para. Kuhinja je napokon, nakon 25 godina dobila priliku za temeljiti makeover. Naime, novi vlasnici uselili su u kuću prije nekoliko godina, no zamjena kuhinje nije bila na listi prioriteta.

Zadatka idejnog i izvedbenog projekta se prihvatio Shialice Spatial Design i ispunio zahtjeve vlasnika da kuhinja i blagovanje koje je u njezinu sastavu napokon budu osuvremenjeni i prilagođeni njihovim potrebama. Zastarjeli crni laminat na otoku i radnoj ploči, oštećeni bijeli ormarići i laminatni podovi konačno su izašli iz ovoga prostora.

 

PRIJE:

 

Foto: SHIALICE SPATIAL DESIGN

Iako na prvi pogled stara kuhinja izgleda u sasvim dobrom stanju, ormariće su vlasnici prije prodaje obojali u bijelu boju, koja se s vremenom oštetila, baš kao i granitne ploče na rubovima. Ni laminat nije bio u najboljem stanju, a stol i stolice vlasnicima se više nisu sviđale te je dio presvučen tekstilom bio dosta oštećen. Pored toga, stil blagovaonskog stola i stolica nije se nimalo uklapao s kuhinjom, koja je bila neatraktivnog dizajna.

 

POSLIJE:

 

Foto: SHIALICE SPATIAL DESIGN

 

Kako je riječ o velikoj kvadraturi, novo projektno rješenje kuhinje moglo je uključivati, osim kuhinje u L obliku i kuhinjski otok te blagovaonski stol i stolice. Vlasnicima se svidjela ideja moderne kuhinje koja ima elemente vintagea.

Za kuhinjske ormariće odabrana je bijela boja uz dodatke bijele, prirodnog drveta i vintage crno-bijele keramike upečatljivog uzorka.

 

Foto: SHIALICE SPATIAL DESIGN

 

Kako je na jednom dijelu kuhinje veliki prozor, dizajnerica je odlučila ostaviti ga slobodnim te na njegovo mjesto smjestiti sudoper, ali dodati na zid nekoliko polica za posuđe i detalje.

U nastojanju da se što više iskoristi prostor, kuhinjski ormarići napravljeni su sasvim do stropa. Najjači stilski akcent, pored keramičkih pločica su svakako tirkizni stolci inspirirani industrijskim dizajnom.

 

Foto: SHIALICE SPATIAL DESIGN

 

Kuhinjski otok u novoj je verziji pomaknut prema zidu nasuprot kuhinje kako bi se stvorila bolja prohodnost, a podovi su obloženi kvalitetnim parketom koji imitira seljački pod.

 

Foto: SHIALICE SPATIAL DESIGN

 

 

Foto: SHIALICE SPATIAL DESIGN
Komentari