Moderna mala kuhinja i blagovanje u dnevnoj zoni od 19 četvornih metara

Tim Mirjane Mikulec dobio je u zadatak urediti 19 kvadrata stana rezerviranog za dnevnu zonu, a mi ćemo vam pokazati uređenje kuhinjskog i blagovaonskog dijela. Pogledajte kako je osmišljen ovaj prostor nevelike površine i inspirirajte se!

 

 

Dnevna zona stana u novogradnji koncipirana je kao open space i zauzima površinu od 19 četvornih metara. Studio Mirjana Mikulec interijeri bio je zadužen za uređenje, a ovaj puta vam prikazujemo kako su osmišljene kuhinja i blagovanje. Budući da je prostor skromne kvadrature, koncept otvorenog prostora bio je dodatni plus jer je najkorisniji upravo u skučenim interijerima.

“Ovakav način uređenja životnog prostora već je duže vrijeme jako popularan. Ne gubi se kvadratura na zidove, izbjegava se koncept više manjih soba i teži se jednom cjelovitom prostoru u kojem je komunikacija otvorena. S obzirom na to da u prostoru imamo slobodan kut, upravo njega ćemo iskoristiti za smještanje kuhinje L oblika. Ovim rješenjem kuhinja uopće neće biti mala, a komunikacija s ostatkom prostora bit će otvorena u cijelosti”, objašnjava Mirjana Mikulec.

Kada je prostor mali, optimalno rješenje je namještaj po mjeri jer se tako iskoristi svaki centimetar prostora. Tako se i dizajnerica odlučila za kuhinju po mjeri koju je naručila u Lesnini.

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

“Odlučila sam se za kuhinju 2,5 x 2,5 metra, jednostavnih linija koja će se protezati na dva zida, u L obliku. Tako će vlasnica dobiti dovoljno mjesta za pripremanje hrane, a neće izgubiti prostor za blagovaonicu i dnevni boravak. Isto tako odabrala sam sivu nijansu koje je jako dobra podloga i ne zadaje ograničenja prilikom opremanja ostalih prostorija”, ističe dizajnerica.

Budući da je blagovaonica odmah uz kuhinju, materijal stola, prirodno drvo, odgovara radnoj ploči kuhinje, a svojim kvadratnim oblikom odgovara malom prostoru.

Kako je teklo opremanje kuhinje korak po korak, pogledajte u video prilogu!

 

 

Foto: Darko Mihalić

Komentari