DOMAĆI BREND MUSTRA. Obožavate njihove majice? Sada ćete ovakve motive moći imati i na zidovima svoga doma

“Wine Not?”, “Kad će zima da te zagrlim? “Pomalo.”, “Fališ mi more”, “Kad razmislim, bolje da ne mislim”, … sve je počelo s ovim, sada već prepoznatljivim natpisima na majicama. Ovakve i neke nove motive domaći brend Mustra odnedavno nudi i u obliku plakata. Popričali smo s njima o tome, ali i svemu ostalome što rade

 

 

 

Kako moda može biti duhovita dokazale su i domaće kreativke Mustre kada su prije šest godina predstavile javnosti sada već kultne bijele majice kratkih rukava s humorističnim natpisima. Modna priča, koja je u cjelosti autorski projekt (od dizajna odjevnog komada pa do ilustracija) nastavila se majicama dugih rukava, haljinama, hoodicama, dječjim bodyjima, a uskoro stižu čarape i platnene torbe…

Iako je njihovo primarno polje djelovanja vizualne komunikacije, dizajnerice su ih uspješno spojile s odjevnim predmetima te ih danas percipiramo kao modni brend. No, i to će se uskoro promijeniti…

Romana Dujmić, Marijana Prgomet i Ivana Pamuković, kolegice i prijateljice koje stoje iza brenda Mustre svoja su kreativna rješenja nedavno proširile i na druge komunikacijske platforme – konkretno postere.

DIZAJNERSKI TRIO MUSTRE – Ivana Pamuković, Marijana Prgomet i Romana Dujmić / Foto: Mustra.com.hr

 

Zahvaljujući trendu uokvirenih postera kao efektnih zidnih dekoracija, potez Mustri činio se i više nego logičan. Sada poklonici njihovih majica i ostalih odjevnih predmeta mogu imati isti, poznati i omiljeni sadržaj i u svome domu, kao originalan ukrasni detalj s duhovitom porukom odnosno ilustracijom. Naročito su zanimljivi oni motivi u kojima se riječi nadopunjuju sa slikom.

Mnogi su njihovim radovima oduševljeni jer su na zanimljiv način autorski obrađene i stavljene u novi kontekst fraze i riječi koje upotrebljavamo u svakodnevnom životu i govornom jeziku. Često su to izrazi na dijalektu, naročito dalmatinskom, što nimalo ne čudi s obzirom da su sve tri iz ovoga dijela Hrvatske.

Posterima je brend proširio svoju vojsku obožavatelja i na one koji vole u svoj životni prostor unijeti stil, ali i osobnost. Na primjeru njihovih postera možemo još jednom zaključiti kako su detalji ponekad – sve! I kako bi bila prava šteta da Mustre nisu svoju priču proširile na uređenje interijera.

Foto: Mustra.com.hr

 

“Ovaj puta to radimo kroz sveprisutne i danas vrlo popularne postere u interijerima i eksterijerima gdje vidimo jednu novu nišu za svoju kreativu. Na postojeće sadržaje dodali smo i nove motive te kroz postere širimo svoju platformu proizvoda”, objašnjavaju nam dizajnerice.

Dodaje i kako su prve reakcije na postere, koji se mogu nabaviti s ili bez okvira u više od 130 motiva, premašile očekivanja Mustri te se naveliko traže i izvan Hrvatske, baš kao što je to slučaj i sa svim proizvodima koje su do sada predstavile.

“Proizvode prodajemo globalno, on-line putem web shopa i društvenih mreža. Nema zemlje u svijetu gdje ih nismo plasirali, a odaziv na postere je uistinu sjajan i često nam govore “da što smo do sada čekale””, otkrivaju dizajnerice.

Foto: Mustra.com.hr

 

Posebnost proizvoda koje kreiraju je i u tome što su rađeni s ljubavlju, koja je itekako primjetna, u Hrvatskoj i od visokokvalitetnih materijala s eko i ISO certifikatima, na što su Ivana, Marijana i Romana ponosne. Naročito ako imamo u vidu kako je kod nas teško opstati i živjeti od kreativnog rada sa sirovinama proizvedenim ovdje.

No, Mustrama je to uspjelo, za razliku od mnogih koji su zbog toga morali odustati. I to zato što su ostale vjerne svojim načelima i ulagale u svoj rad i njegovu razinu.

Foto: Mustra.com.hr

 

“Dobivamo neprestano poruke korisnika koji su zadovoljni kreativnom i kvalitetom naših proizvoda i dan danas smatramo da je to jedini pravi put za daljnji razvoj brenda. Naravno da želimo odustati par puta godišnje, to je normalna pojava kad se baviš ovakvim poslom u Hrvatskoj, zemlji koja nema niti sirovina niti usluga niti resursa konkurirati niti lokalno a kamoli globalno. Možete pretpostaviti kakav je to izazov uopće biti konkurentan cijenom proizvoda u našoj zemlji, pritom ne pristajući na kompromise i vidu smanjenja kvalitete materijala i usluga koje čine okosnicu naših proizvoda. Ljudi nas, poznavajući ovu situaciju, često pitaju živimo li doista od ovoga posla. Iskreno, ni nama nekada nije jasno kako nam uspijeva”, kaže Ivana Pamuković.

 

Foto: Mustra.com.hr

 

Upravo zbog svega ovoga, a nadasve inzistiranju na kreativnosti i kvaliteti, Mustre i njihovi plakati zaslužuju punu pažnju. Zavirite u galeriju postera i počnite planirati mjesto za svoj novi super originalan detalj u domu!

 

 

 

 

 

Komentari