Spavaće sobe iz kojih se ne bi pomaknuli cijelu noć i dan

Svaka spavalica zna da je spavaća soba prava oaza… Potrebno je nekoliko ključnih elemenata da bi se stvorila umirujuća atmosfera – kako za opuštanje i odmor, tako i za igru.

 

 

Stilovi se možda razlikuju, no pri odabiru ključnih komada, uvijek su u fokusu isti komadi:

 

KREVET

Madrac, jastuci, prekrivači, … sve to čini dobar krevet na kojem je ključno naspavati se i odmoriti. Ovisno spavate li sami, ili krevet dijelite s partnerom, idealno bi bilo izabrati madrac koji odgovara i jednom i drugom.

 

Foto: House of Fraser

RASVJETA

Meke i tople nijanse i blago osvjetljenje, garantiraju lakše opuštanje. Pripazite na osvjetljenje, te dajte prednost prirodnom svijetlu ujutro a toploj rasvjeti u večernjim satima.

Foto: House of Fraser

BOJE I ATMOSFERA

Nerijetko se koristi plava boja, koja umiruje i opušta, tako da nije ni čudno što je toliko česta nijansa. Osim toga, znanstveno je dokazano da oni koji spavaju u plavoj sobi spavaju dulje (u prosjeku 8 sati) od onih koji spavaju u sobama drugih boja. Ipak, ako se volite igrati nijansama, svakako dolaze u obzir zelene boje – koje isto tako imaju umirujući učinak. Za sve one sklone ženstvenijim bojama poput ružičaste i crvene, dobro je znati kako tople nijanse predstavljaju vatrene elemente koje u konačnici aktiviraju romantično okruženje.

 

Foto: PopSugar UK

 

Kakvu god sobu izabrali, mnogi će se složiti da im je to omiljena prostorija u sobu. Pogledajte našu galeriju i inspirirajte se za promjene u svojem domu!

 

Komentari