TOP 7 kreveta koji će spavaću sobu učiniti privlačnom oazom stvorenom za odmor

Krevet je osnova svake spavaće sobe i uređenje bi uvijek trebalo krenuti od njega. Pored kriterija kvalitete i funkcionalnosti, svakako u obzir treba uzeti i estetiku. Sve to pronašli smo u ovih sedam odabranih komada uz koje ćete imati spavaću sobu bez mane!

 


Prva pomisao na dnevni boravak je sofa ili kutna garnitura, a u slučaju spavaće sobe – krevet. To su osnovni elementi ovih prostorija i u uređenju uvijek treba krenuti od njih. S obzirom na njihovu ulogu, treba odabrati kvalitetne i funkcionalne komade, koji će pritom imati i lijep i atraktivan dizajn. Estetika je svakako element o kojem treba voditi računa.

Krevet treba pružiti udoban i miran san pa dizajneri ističu kako je ovo komad namještaja u koji se uvijek isplati uložiti vrijeme i trud oko odabira kao i novce. Kako bismo vam olakšali potragu, u ponudi Prima namještaja pronašli smo sedam kreveta. Vjerujemo da ćete među njima naći svoj idealan primjerak!

FOTO: PRIMA NAMJEŠTAJ

1. MAKSIMALNO PRILAGOĐEN POTREBAMA

Prilikom odabira kreveta bitno je da on svojim karakteristikama odgovara vašem načinu života i zdravstvenom stanju. Postoje različiti madraci i podnice, a ovaj koji smo pronašli ima električni mehanizam koji podiže madrace i prilagođava se vašim potrebama.

Kako biste njegov izgled uskladili s ostatkom prostora u prilici ste birati boju kreveta kao i uzglavlja.

A ako vam se sviđa samo ležaj, možete birati opciju bez madraca!

BOX KREVET OTON / FOTO: PRIMA NAMJEŠTAJ

2. UDOBNI BOXSPRING MODEL

U posljednje vrijeme sve su traženiji boxspring modeli ležajeva koji nude još veću udobnost, ali i dozu luksuza. Riječ je o krevetu koji se sastoji od dva ili tri dijela – donjeg, tzv. boxspring sanduka sa džepićastom jezgrom te madraca koji dolazi na njega i deblji je od klasičnog. Za treći, najgornji dio, stavlja se nadmadrac, iako on nije nužan.

Model Erin, kojeg krasi visoka estetika, ima i ovaj treći dio, ali i još jedan super dodatak: LED rasvjetu koju aktivira senzor pokreta na gornjoj strani uzglavlja!

BOXSPRING KREVET ERIN / FOTO: PRIMA NAMJEŠTAJ

3. DIZAJN KOJI OSVAJA NA PRVU

Obično je raspored takav da prvo što vidimo kada uđemo u spavaću sobu jest krevet te se na osnovu njega stječe dojam o cjelokupnoj prostoriji. Stoga treba birati model koji će imati dobar dizajn. Ako želite upečatljiv primjerak, razmislite svakako o tapeciranom modelu koji ima i visoko uzglavlje – tako će vaša soba vizualno biti vrlo atraktivna jer su ovakvi kreveti u trendu.

Detalj koji će podići estetski dojam je LED rasvjeta ugrađena na bočne strane u dno okvira kreveta čime se stvara dojam lebdećeg ležaja. Ovakva rasvjeta ima i praktičnu notu jer se uključuje na senzor kada želite ustati.

BOXSPRING KREVET BALDUR / FOTO: PRIMA NAMJEŠTAJ

4. VIŠENAMJENSKI KREVET

U modernim životnim prostorima mjesta za pohranu nikada nema dovoljno pa je jedan od zadataka kojeg stavljamo pred sebe učiniti ga maksimalno funkcionalnim i iskorištenim. U potrazi za dodatnim mjestom za skladištenje svakako je model kreveta koji u svojoj unutrašnjosti nudi prostor za odlaganje stvari.

Ovo je idealno mjesto za stvari koje ne koristimo stalno, nego po potrebi – dodatne deke, poplune i jastuke, kofere, opremu za skijanje i ostale hobije… Model Julija ispod ležaja skriva veliku ladicu s praktičnim utorima za otvaranje koji su znatno jednostavniji i sigurniji od ručki na koje bismo se mogli ozlijediti.

KREVET JULIJA / FOTO: PRIMA NAMJEŠTAJ

5. NAJ BOJA ZA KREVET

Dizajneri preporučuju da za boje u spavaćoj sobi biramo one koje nude toplinu, ugodu, a prije svega smirenost. Takva je upravo plava, koja je omiljena boja u dnevnim boravcima, ali i spavaćim sobama. Odabir ove boje doista će vas umiriti i stvoriti atmosferu spokoja. A ako se odlučite za tapecirani model, prekriven nekim bogatim materijalom poput baršuna, tada ćete unijeti i eleganciju u prostoriju.

Dojam će pojačati LED rasvjeta na bočnim stranama kreveta kao na primjeru ovog modela, a veću funkcionalnost prostor za pohranu ispod podnica koji olakšava sezonske izmjene.

KREVET ALBERT / FOTO: PRIMA NAMJEŠTAJ

6. KREVET KAO GLAVNI STILSKI ADUT

Pored tamnoplave, tamnozelena je jedna od traženijih boja u spavaćoj sobi. Donosi istovremeno smirenost i osvježenje te nas povezuje s prirodom. A kada u sve uključite efektan dizajn s atraktivnim uzglavljem, krevet postaje glavni stilski adut u vašoj spavaćoj sobi.

Kako spavaća soba ne treba puno detalja i boja, krevet je idealna prilika da unesete stil u prostor. Ovo naročito vrijedi za male spavaće sobe u kojima ima mjesta samo za ležaj i ormar.

BOXSPRING KREVET WING / FOTO: PRIMA NAMJEŠTAJ

7. MODERNA VARIJANTA VINTAGE KREVETA

Iako trenutno vladaju tapecirani kreveti, modeli s nekim pločastim materijalom – pravim drvetom, iveralom ili MDF-om još uvijek imaju vjerne poklonike. Ovakav model je idealan za sve koji vole minimalizam i skandinavski dizajn ili žele da njihova spavaća soba odiše vintage atmosferom, ali na moderan način. Odaberete li svijetlu boju, ona će unijeti i dodatnu svjetlost i prozračnost u prostor.

Ova moderna verzija vintage kreveta Amelia ističe se posebnim frontama s ukladama koje su dostupne u više boja i dekora.

KREVET AMELIA / FOTO: PRIMA NAMJEŠTAJ

 


PROMO

Komentari