Patchwork namještaj

Naoko besmisleno pozezani dijelovi tkanina u jednu cjelinu već su nekoliko godina vrlo popularan uzorak koji je osvojio modni svijet, ali i onaj dizajna interijera. Tepisi, tapete, zavjese, dekorativni jastučići, sofe, fotelje, čak i podovi – sve to može postati idealna odloga za patchwork uzorak.


S obzirom da je riječ o kombinacji puno zasebnih uzoraka, patchwork može dobro funkcionirati u raznolikom stilovima, od elegantnih i opuštajućih, do mladenačkih i nešto odvažnijih stilova koji samo traže način kako “začiniti” interijer. Suprotno uobičajenom mišljenju, lako ih je kombinirati jer brojni uzorci sadrže mnoge nijanse od kojih će se barem neka zasigurno naći u svakom interijeru. Osobito dobro izgledaju u prostorima koji obiluju neutralnim nijansama jer unose razigranost i kreativnost. Za one koji ipak nisu ljubitelji boja i žele zadržati monokromatsku shemu u domu tu su uzorci u crnim, sivim i bijelim tkaninama.

U galeriji pogledajte naš izbor najboljih pet komada namještaja s patchwork uzorkom iz Lesnine koji vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnima. Više pogledajte ovdje.

kako se vama sviđa ovakav namještaj? Recite nam u komentaru!

Komentari