TOP 7 trosjeda i kutnih garnitura za male dnevne boravke i apartmane

Mali dnevni prostori znaju zadavati dosta muke prilikom opremanja jer je teško uskladiti želje sa skučenom kvadraturom. Kako uređenje kreće od osnovnih elemenata, potrebno je prije svega odabrati sjedeći namještaj. Pronašli smo sedam komada idealnih za mini dnevne boravke kao i apartmane!

 

 


Proljeće je idealno godišnje doba za uređenje ili preuređenje doma kao i vikendica i apartmana. Ako se i ne spremamo na velike zahvate poput kompletnog opremanja ili adaptacije, uvijek su tu promjene koje donose pomak, bilo u funkcionalnom ili estetskom smislu.

Sjedeći elementi – dvosjedi, trosjedi, fotelje i kutne garniture objedinjuju i jedno i drugo. Dobit ćete novi uporabni komad namještaja, ali i novu dozu stila. Kako uglavnom živimo u domovima ili odmaramo u apartmanima kojima nedostaje kvadrata, potrebno je pronaći optimalne modele.

U ponudi Prima namještaja pronašli smo trosjede i kutne garniture idealne za male dnevne prostore. Usput vam donosimo i nekoliko korisnih savjeta!

 


1. MANJI VOLUMEN JE PUN POGODAK

Za male prostore idealno je birati sjedeći namještaj jednostavnog dizajna, bez previše uzoraka na materijalu kojim je presvučen. Stoga izbjegavajte prešarene materijale, kao i raskošne i glomazne rukonaslone kao i općenito velike modele kojima je naglasak na bujnom volumenu. Tako štedite na dragocjenom prostoru, a modeli sjedećeg namještaja reduciranog volumena sprečavaju dojam zagušenosti.

Stil postignite odabirom boje ili teksturom tkanine ili nekog detalja na trosjedu ili kutnoj garnituri te estetski dojam pojačajte detaljima.

TROSJED NA RAZVLAČENJE LOKRUM, NA AKCIJI DO 04.05.20226.603,33 kn (PUNA CIJENA 9.433,33 kn) / FOTO: PRIMA NAMJEŠTAJ

 


2. BIRAJTE MODELE NA RAZVLAČENJE

Teško je pronaći dom ili apartman u kojem sjedeći element nema opciju razvlačenja u ležaj. Bez obzira na površinu doma i broj prostorija, uvijek je dobro imati model trosjeda ili kutne garniture na razvlačenje. On će dobro doći za goste koji prenoće kod nas, kao i kada renoviramo spavaću sobu pa se preselimo na spavanje u dnevni boravak.

U apartmanima je model na razvlačenje ‘must have’ jer je svaki ležaj ustvari – dragocjen. Birajte pritom modele trosjeda ili kutnih garnitura koji se lako razvlače te ispod sjedišta imaju dodatni prostor za skladištenje – idealno za posteljinu, poplune, deke, jastuke…

KUTNA GARNITURA NA RAZVLAČENJE LARISA, NA AKCIJI DO do 04.05.2022. – 3.699,00 kn (PUNA CIJENA 4.932,00 kn) / FOTO: PRIMA NAMJEŠTAJ

3. VJEČNE NEUTRALNE NIJANSE

Mali prostori ne vole previše upečatljivih uzoraka, kao ni boja. Ako je baza (podovi, zidovi i ostali namještaja) u neutralnim svijetlim nijansama poput bijele, sive ili bež, tada element za sjedenje može biti neke jarke ili tamne boje. U svim ostalim slučajevima – preporučujemo neutralne boje jer se lako mogu kombinirati s drugima. Zato ne treba čuditi što su sive nijanse najčešći odabir za trosjede i kutne garniture. Ako želite biti malo posebniji, birajte sive nijanse koje imaju smeđi, zeleni ili plavi pigment!

Isto tako, tkanine koje nisu u mat boji, nego imaju u sebi suptilne dodatke u drugim nijansama pa izgledaju ‘špricano’, dobar su odabir jer su manje osjetljive pa ih je lakše održavati.

 

KUTNA GARNITURA NA RAZVLAČENJE ODESA,  NA AKCIJI DO 04.05.2022. – 4.599,00 kn (PUNA CIJENA 6.132,00 kn) / FOTO: PRIMA NAMJEŠTAJ

4. JEDNOSTAVAN, A UPEČATLJIV DIZAJN

Dizajneri uvijek, kao što smo već spomenuli, preporučuju da namještaj za male prostore treba biti reduciranog volumena i ne previše upadljiv. No, estetika i posebnost mogu se postići malim detaljima koji djeluju vrlo decentno, a istovremeno su efektni.

Primjerice, pogled će vam se zadržati na ovakvom trosjedu zbog dvije kombinacije nenametljivih, svijetlih nijansi sive i plave te metalnih crnih profila s bočnih strana koje povezuje sjedište s rukonaslonom.

Zahvaljujući džepićastoj jezgri te kvalitetnoj pjeni u naslonu i sjedištu ovaj model idealan je i za svakodnevno spavanje, tako da mu praktičnosti ne nedostaje!

TROSJED NA RAZVLAČENJE ARIA, NA AKCIJI DO do 04.05.2022. –  8.500,00 kn (PUNA CIJENA 12.142,86 kn) / FOTO: PRIMA NAMJEŠTAJ

 


5. MALI, KOMPAKTNI, ALI UDOBNI

Ponekad nam se čini da manji modeli namještaja za sjedenje ne izgledaju tako udobni kao veliki. No, razlika je jedino u dimenzijama. Jer, kao i veći modeli, tako i mali mogu biti, ako birate prave modele, rađeni od kvalitetne drvene konstrukcije, kvalitetne pjene te s džepićastom jezgrom i od čvrstog materijala kojim je presvučen. To su sve detalji o kojima treba voditi računa prilikom kupnje jer uvelike utječu na vijek trajanja kao i udobnost. U ovom posljednjem uvelike će pomoći i nasloni u obliku jastuka te dodatni ukrasni jastučići!

 

KUTNA GARNITURA NA RAZVLAČENJE MIA, NA AKCIJI DO do 04.05.2022. – 3.448,00 kn / FOTO: PRIMA NAMJEŠTAJ

6. BIRAJTE DIZAJN S DOZOM KLASIKE

Baš poput sive, koja je univerzalni klasik koji se lako prilagođava svim trendovima kada su boje u pitanju, tako je i sa stilom samog trosjeda ili kutne garniture. Detalji neka budu u trendu i daju veću dozu stila, a opći dojam neka bude ipak usmjeren ka klasici.

Takva sjedeća garnitura bit će aktualna i atraktivna godinama, a trendi detaljima poput jastuka i okolnih sitnica (lampa, vaza, zdjelica…) ćete pojačavati dojam da prostor izgleda zanimljivije.

Klasičniji modeli će se osim toga lako uklopiti u bilo koji postojeći prostor ili prilikom adaptacije.

TROSJED NA RAZVLAČENJE CATANIA, NA AKCIJI DO 04.05.2022. 7.641,67 kn (PUNA CIJENA 10.916,67 kn) / FOTO: PRIMA NAMJEŠTAJ

 


7. POVEZIVANJE S AMBIJENTOM

Dizajneri savjetuju da je interijer uvijek dobro povezivati s ambijentom i dati mu neki autentični štih. Time će prostor uvijek dobiti na posebnosti. Tako nerijetko apartmani i vikendice na moru imaju sjedeće garniture u plavim nijansama kao i boji pijeska. Naročito je popularna tirkizna nijansa jer nas podsjeća na idilične, gotovo rajske plaže i more.

Na ovaj način, unoseći jake kolorističke akcente, možete unijeti u prostor svježinu i stilsku posebnost.

KUTNA GARNITURA NA RAZVLAČENJE TOMAS, 16.170,00 kn / FOTO: PRIMA NAMJEŠTAJ

PROMO

 

 

 

Komentari