TOP 7 BLAGDANSKIH KOMADA: dašak tradicije od ulaznih vrata do drvca i svečanog stola

Božićni blagdani nedjeljivi su od tradicije. Čak i kada imate moderan dom i želite da blagdanski dekor bude usklađen s njim, dobro je unijeti nekoliko komada koji će naglasiti svečanu i nostalgičnu atmosferu. Odabrali smo sedam komada kojima to možete postići!

 

 


Volimo blagdane jer nas podsjećaju na djetinjstvo, obiteljske običaje i rituale te ih svakoga Božića nastojimo prizvati i uređenjem svoga doma. Uživamo u izvlačenju svečanog servisa i pribora za jelo, vadimo starinske kuglice i figurice koje smo naslijedili od baka i djedova ili smo u potrazi za takvim vintage detaljima.

Ovakve detalje s ‘poviješću’ moguće je uključiti i u moderne domove, čak i one minimalističke. To će biti savršen kontrast, no neka tradicionalni elementi budu u vidu akcenata, tako će se još više isticati na neutralnim, ravnim i pročišćenim elementima koji su baza.

Pronašli smo sedam savršenih komada za božićni ugođaj u domu koji će vam biti izvor ideja kako ga urediti. Sve njih možete pronaći u Meblo Tradeu i ostvariti popust od 22 posto, kao i na kompletan Villeroy&Boch. Akcija traje do 27. prosinca!

Foto: Meblo Trade

1. TANJURI KOJIMA ĆETE TEŠKO ODOLJETI

Uz božićno drvce, središte božićnih blagdana je stol oko kojega se svi okupljamo. On je mjesto za blagdansku gozbu, druženja, zajedništvo. Starinski tanjuri od kvalitetnog porculana s veselim šarenim blagdanskim motivima doprinijet će svečanom, toplom i nostalgičnom ugođaju. Dopunite njima svoj dominantni tradicionalni stil uređenja ili ih ubacite kao zanimljiv akcent u moderan dom.

Tanjur plitki; tanjur duboki, tanjur desertni / Foto: Meblo Trade

 


2. ELEGANTNE ZDJELE

Uz nove tanjure, razmislite o zdjelama koje će imati više uloga – možete ih koristiti za doručak – kašu ili žitarice, za salatu ili neki prilog ili pak za ukusne kreme i deserte. One su idealne za posluživanje suhih kolačića i keksa kao i grickalica.

Pronašli smo zdjelicu iz linije Royal Classic koja se može pohvaliti elegantnim dizajnom. Bijela boja uklopit će se u sve vrste stajlinga božićnog stola, te zdjele lako možete zamisliti u domu inspiriranom jednostavnošću i skandinavskim dizajnom.

Zdjela za salatu / Foto: Meblo Trade

 


3. ŠALICE I ZA SVAKI DAN

Porculan nas asocira na blagdane. Ako još nemate primjerke šalica od ovog kvalitetnog materijala, sad je pravo vrijeme da ih nabavite. Pronašli smo šalice koje ćete, osim na blagdanskom stolu moći svakodnevno koristiti. Dolaze u lijepoj ambalaži, pa mogu biti idealan poklon dragoj osobi ili nekome kome želite izraziti zahvalnost i poštovanje.

Šalica za čaj ili kavu / Foto: Meblo Trade

4. SVESTRANI TANJURI

Velikih tanjura na kojima ćemo posluživati hranu – od narezaka, sendviča pa sve do slastica nikad dosta. Naročito se za blagdane pokaže kako nam upravo nedostaje barem jedan dodatni komad za posluživanje.

Izduženi pravokutni bijeli tanjur s nenametljivim porculanskim reljefom djeluje istovremeno jednostavno i svečano te ga možete koristiti u svim prilikama, a ne samo za blagdane.

Tanjur za kolače i sendviče / Foto: Meblo Trade

 


5. ZA BOŽIĆNE DELICIJE

Etažeri su još jedan komad posuđa kojeg vežemo uz blagdane. Sendviči i slastice (naročito sitni kolači), idealni su za posluživanje na etažeru, baš kao i na još jednom prekrasnom porculanskom primjerku – zdjeli na stalku. Ovakva zdjela izvrsna za posluživanje torti, mini sendviča, sireva te drugih božićnih delicija, ali i savršen prijedlog za poklon najmilijima.

Etažer manji; Zdjela na stalku / Foto: Meblo Trade

6. ZA KOLEKCIONARE I ONE KOJI ĆE TO TEK POSTATI

Figure od porculana su ukrasi kojima je teško reći ne, a o tome svjedoče brojni kolekcionari koji stalno nadopunjuju svoju kolekciju. Zvončići, kuglice, zvjezdice, figure djeda mraza, soba… su pravi bezvremenski klasik. Njima možete ukrasiti vanjska i sobna vrata, prozor, objesiti ih za luster i stvoriti dinamični mobil po uzoru na one umjetničke ili jednostavno objesiti na drvce. Također, bit će vrlo efektna dekoracija na blagdanskom stolu – aranžmanu ili zadjenut za salvetu.

Dekorativno zvono; Foto: Meblo Trade

7. ČAROBNA KUTIJA

Ako nekoga želite doista ugodno iznenaditi i natjerati mu osmjeh na lice ili znate da je kolekcionar, poklonite mu porculansku kutiju koja je prigodna blagdanska dekoracija. No, to nije sve jer zahvaljujući glazbenom uređaju ugrađenom u unutrašnjost, kutija izvodi melodiju ‘Bijeli Božić’.

 

Poklon kutija / Foto: Meblo Trade

PROMO

Komentari