TOP 7 komada za savršen i bezvremenski izgled spavaće sobe

U potrazi ste za namještajem za svoju (novu) spavaću sobu? Pronašli smo osnovne komade od kojih počinje uređenje, a ističu se svojim dizajnom koji ima bezvremensku notu.

 

 


Uređenje svake sobe, pa tako i spavaće, kreće od odabira osnovnih elemenata. A oni su u ovoj prostoriji krevet i ormar. Za one koji imaju priliku ormare izmjestiti u neku drugu prostoriju, veliki hodnik ili walk-in garderobu, osnova uređenja je svedena na krevet. Nakon njih dolaze noćni ormarići te komode, a onda praktični detalji poput rasvjete, tepiha i zavjesa. Dizajneri ističu kako je bitno slijediti ovaj raspored u opremanju jer je dobra osnova ključna za uspješno uređenje.

Kako bismo vam pomogli opremiti spavaću sobu koja izgleda atraktivno i moderno, a istovremeno ima bezvremenski štih, pronašli smo u Meblo Tradeu sedam osnovnih komada namještaja s kojima ćete krenuti u avanturu uređenja.

Projekt Mirjana Mikulec interijeri s namještajem iz Meblo Tradea / Foto: Darko Mihalić

1. Elegantni zlatni akcenti

Zlatni akcenti poželjni su u modernim interijerima nadahnutima klasikom. Obično se nalaze na klub stolićima, ručkama kuhinjskih ormarića, komoda te garderobnih ormara i savršeno pristaju sa svim bojama.

A ako želite malo drugačije aplicirane zlatne detalje na ormaru te bez klasičnih ručki, predlažemo ovaj model. Na njemu se ormari otvaraju pomoću utora na vratima. Zlatni utori donose novu dozu stila, ali i elegancije. Predivno!

Ormar Silhouette, Sphera

2. Originalno uzglavlje

Kreveti s tapeciranim uzglavljem postali su najčešći model. Razlog se krije u popularnosti klasike i trenda inspiriranog hotelskim sobama. A tamo su tapecirana uzglavlja vrlo čest element i donose dozu raskoši i elegancije.

No, lako se uklapaju i u modernije interijere kao i one minimalističke. Kako biste imali što atraktivniju sobu, s posebnim akcentima, onda svakako odaberite neobičnije uzglavlje. Ovo na modelu Flat kreveta na svojim rubovima ima pomične panele poput krila!

Krevet Flap, MAB

3. Kutni ormar s više uloga

Kako bi se što bolje iskoristio prostor spavaće sobe, biraju se kutni ormari. Pored toga što se time dobije više mjesta za pohranu, ovakvi ormari su dobro rješenje za spavaće sobe koje imaju neravne zidove ili neke druge probleme koje bi trebalo sakriti.

Kutni ormar izvrsno funkcionira i kao regal ako se poigra dizajnom te može funkcionirati jako dobro i u dnevnom boravku. S otvorenim policama nećemo imati dojam da je ustvari riječ o garderobnom ormaru.

Ormar Pocket, MAB

4. Klasika s pomakom

Još jedan model s uzglavljem koje pruža eleganciju i dozu luksuza. Kao i cijeli ležaj, uzglavlje je presvučeno eko kožom koja doprinosi tome dojmu. Ono što ga čini posebnim jest upravo taj dizajn uzglavlja i jednostavnih, profinjenih nabora koji dodaju i volumen.

Krevet Tratto, MAB

5. Walk-in ormar

Imati zaseban garderobni prostor ili walk-in ormar san je većine nas, zar ne? No, da biste ga ostvarili, ne morate imati zasebnu prostoriju kao ni raditi takav namještaj po mjeri.

Postoje i gotovi walk-in ormari koje koncipirate s modularnim elementima koji vam odgovaraju. Tako ćete imati ormar po svojoj mjeri, a mnoštvo praktičnih i funkcionalnih dodataka olakšat će vam organizaciju prostora za pohranu.

Walk in ormar Senza Ante, MAB

6. Dva moćna saveznika – komoda & noćni ormarić

Mnogima su spavaće sobe bez noćnih ormarića, ali i komoda nezamislive. Oni su doista moćni saveznici u koje odlažemo sitnice poput lijekova, maramica, rublja, modnih dodataka.

Ovi komadi ne moraju biti iz iste kolekcije kao i krevet i ormar. Odvažite se i nabavite komodu ili noćni ormarić koji pripadaju nekom sasvim drugom stilu, kako biste imali estetski upečatljive detalje koji daju osobnost spavaćoj sobi.

Komoda i noćni ormarić Filo, MAB

7. Harmonija neodoljivih nijansi

Klizna vrata vrlo su čest odabir zatvaranja/otvaranja ormara. Tako se znatno praktičnije i ekonomičnije – štedi se dragocjeni prostor jer nije potrebno imati mjesta u sobi kada se otvaraju vrata. Oni odvažni mogu se poigrati različitim bojama vrata, a mi vam predlažemo efektnu paletu tonova od svjetlijih prema tamnijim.

Naravno, model Pampas nudi i opciju slaganja različitih paleta boja koje će biti prilagođene vašem ukusu i bojama koje već imate u interijeru.

Ormar Pampas, Sphera

 


PROMO

 

Komentari