TOP 7 tepiha za svaku prostoriju: oplemenite i utoplite svoj životni prostor ovim moćnim detaljem

Jedno od zlatnih pravila koje uvijek vole istaknuti dizajneri jest kako je svakoj prostoriji doma potreban tepih i kako ne bismo trebali odustati od te ideje. Pronašli smo za vas sedam modela koji će vas privući svojim atraktivnim ali i bezvremenskim dizajnom!

 

 


I nakon odluke da ne želimo imati tepih u svome dnevnom boravku, hodniku ili primjerice spavaćoj sobi, shvatimo s vremenom da nam ipak nedostaje. Tepih štiti podove od habanja i drugih oštećenja, na njemu nisu sve mrlje i čestice prljavštine primjetne kao na podu, a usto donosi toplinu i oplemenjuje svaki prostor. Pored veće doze topline, tepih će doprinijeti i ugodi i atmosferi doma te ga učiniti intimnijim mjestom.

Tek nakon što ipak stavite tepih u prostoriju u kojoj ga nije bilo, shvatit ćete da je on element koji vam je ustvari nedostajao. No, prije kupovine, potrebno je pripremiti se korisnim savjetima i informacijama, ali i inspirirati se.

U ponudi Meblo Tradea pronašli smo sedam modela koji će zadovoljiti različite potrebe i ukuse!

 


1. NJEŽNI GEOMETRIJSKI UZORCI

Sviđaju vam se geometrijski uzorci, ali se bojite da će djelovati odviše hladno i strogo? Takav dojam će definitivno izostati ako birate tople nijanse. Primjerice, pastelne. One će unijeti i profinjenost, eleganciju ali i vedrinu u interijer. Odabrali smo primjerak Freya danskog brenda Linie Design. Tepih su ručno izradili indijski majstori prema dizajnu priznatih skandinavskih dizajnera.

   Tepih Freya, Linie Design / Foto: Meblo Trade

 


2. POPULARNI DECENTNI UZORAK

Siva je vrlo čest odabir za tepihe. Bilo kao podloga za neki uzorak, ili jednostavno uni varijanta u kojoj siva kraljuje. Ako nije odviše svijetla, siva je vrlo zahvalna za održavanje, a i njezin neutralni predznak čini je vrlo prilagodljivom za sve vrste stilova i kombinacija u uređenju. I ako budete mijenjali namještaj, detalje ili pak boju na zidovima – siva će se uvijek dobro uklopiti.

Odabrali smo primjerak s nenametljivim uzorkom rombova koji je vrlo tražen posljednjih sezona, a koji će se jako dobro snaći u svakoj prostoriji i svakom stilu.

 

Tepih Ara, La Forma / Foto: Meblo Trade

 


3. ZA ATMOSFERU ZAIGRANE TOPLINE

Još jedan primjerak s geometrijskim uzorcima, ali ovaj puta kao kombinacija krugova i pravokutnika upakirana u tople zemljane tonove. To je donijelo i karakter suptilne vedrine modelu Graceful, ali i svježinu te mladenačku živost, tako da ga lako možemo zamisliti u nekom minimalističkom, ali i skandinavskom ili pak klasičnom interijeru.

  Tepih Graceful, Calligaris / Foto: Meblo Trade

 


4. TOP BOJA KOJA DONOSI SMIRENOST

Boje oceana bile su glavna inspiracija tvoraca ovog modela tepiha. Cosy Ocean donosi dubinu i smirenost plavo-zelene petrolej nijanse, ali i praktičnost, jer su mrlje teško vidljive. Kada tome dodamo njegov sastav od 100% pamuka i ručnu izradu, to daje garanciju da će trajati.

Ovakav model tepiha dobro funkcionira u doista različitim varijantama uređenja interijera, tako da nema bojazni kako će se uklopiti u vaš.

  Tepih Cosy Ocean, Kare Hrvatska / Foto: Meblo Trade

5. ČAR OKRUGLOG TEPIHA

Željeli biste jednostavan i nenametljiv tepih, ali da ipak bude primijećen? Naš prijedlog je okrugli model Medley koji će zadovoljiti sve vaše želje. Pored toga, kružni oblik učinit će da prostorija dobije mekši izgled ali i dodatnu toplinu. Savršen su izbor za blagovaonice s okruglim stolovima ili neki kutak doma koji želimo istaknuti (primjerice, onaj za čitanje u dnevnom boravku), ali i sve druge prostorije doma.

 Tepih Medley, Calligaris / Foto: Meblo Trade

6. BEZVREMENSKI KLASIK

Ako niste za opciju jednobojnih tepiha kao ni s geometrijskim uzorkom, razmislite o onome s orijentalnim motivima. Danas se orijentalni tepisi nalaze u modernim, pa i mladalačkim interijerima, jer se tako stvara vrlo zanimljiva igra stilovima. Osim toga, orijentalnih tepisi, naročito oni tamnijih nijansi, vrlo su zahvalni jer su na njima mrlje i prašina manje primjetni.

Orijentalni uzorci donose i dašak nostalgije i starinskog, vintage šarma te odišu toplinom.

 Tepih Ornamento, Kare Hrvatska / Foto: Meblo Trade

 


7. DAŠAK PRIRODE

Dašak šumskog ugođaja, motiva koji je trenutno jako tražen u interijerima (posteljina, tapete, posteri..) nalazi se i na primjerku koji nas je oduševio. Riječ je o modelu Aimi koji će svojim sivo-zelenim nijansama i crnom unijeti svježinu ali i istovremeno i smirenost u prostor. Tepih ima mekanu finu teksturu vlakana sa završnim blagim sjajem.

 

 Tepih Aimi, Linie Design / Foto: Meblo Trade

 

 


PROMO

Komentari