ŠTO JE BOŽIĆ BEZ LAMPICA: ultimativni blagdanski dekor na drugačiji način

Čak i ako niste fan neumjerenog kićenja doma božićnim dekoracijama, morate priznati da su božićne lampice svojevrsni blagdanski evergreen koji se nađe u gotovo svakom domu.

Ako ste se ipak zasitili uobičajenih mjesta koja obično božićne lampice krase, poput prozora, ograda terase i balkona ili pak božićnog drvca, donosimo nekoliko ideja gdje i kako ih ove godine postaviti.

1. Imate neobično ogledalo? Ukrasite ga!

Imati li u stan neko upadljivo i veliko ogledalo, zašto ga ne biste dodatno istaknuli lampicama? Možete ga “uokviriti” ovom svjetlećom dekoracijom, a možete lampice i tek ovlaš objesiti o njega za nemarni i boho look. Ovisno o tome kako postavite božićne lampice, njihova svjetlost će se reflektirati u ogledalu i stvarati bogatiji dojam.

Riješite probleme u interijeru pomoću ogledala

foto: Urban outfitters

2. Zid u spavaćoj sobi

Lampice nam nekako najčešće završe u dnevnoj sobi, no i spavaća je odlično mjesto za dekoriranje. Imate li krevet bez uzglavlja, lampice vam čak mogu poslužiti da napravite improvizirano uzglavlje, pogotovo ako ga vaš krevet nema.

Razvucite božićne lampice cijelim zidom iznad kreveta ili ih omotajte oko slika na zidu, police ili druge dekoracije. Ugasite svjetla i – atmosfera zagarantirana!

OMILJENA BOJA: zašto je zelena savršena boja za vašu spavaću sobu

foto: Urban outfitters

3. Ukras za biljku

Tko kaže da se samo božićno drvce mora ukrašavati lampicama? Imate li u svom domu neku veću lončanicu poput fikusa gumijevca, krotona ili čak popularne monstere, zašto ne biste svog zelenog ljubimca ukrasili lampicama? Ovdje ipak pripazite da ne budu pretjerano nametljive i dugačke. Birajte radije one decentnije i neupadljivije modele.

VELIKI POVRATAK: retro biljke koje opet obožavamo

foto: Urban outfitters

4. Vrata i prolazi

I ovi su elementi interijera dobri kandidati za božićne lampice, pogotovo kada je riječ samo o prolazima bez vrata. Ovdje slobodno odaberite neke krupnije lampice, mogu čak biti i u obliku zvjezdica, kuglica, srca i drugih motiva pa odaberite one koje najviše odgovaraju vašem ukusu, ali i interijeru.

foto: Urban outfitters

5. Iskoristite božićne lampice i dodajte im fotografije

Klasične božićne lampice možete iskoristiti tako da ih, kao u prvoj točki, razvučete po zidu i dodatno ukrasite kvačicama s pričvršćenim omiljenim fotografijama. Bonus bodovi ako su i slike ili fotke s motivima vaših najdražih upravo u božićno vrijeme!

Foto: Urban Outfitters
Komentari