TAMNI TONOVI I DRVO KAO DOBITNA KOMBINACIJA: zavirite u Tatjaninu svježe renoviranu kupaonicu

Kupaonica površine 5,5 četvornih metara doživjela je temeljitu renovaciju koja je uključivala i mijenjanje vodovodnih instalacija i potpunu promjenu rasporeda svih elemenata

 

 


Renovacije doista znaju biti iscrpljujuće i potrebno je doista puno strpljenja do finalnog izgleda. To znaju svi koji su bilo što adaptirali u svome domu. No, kada se pogleda rezultat, onda se barem dio mukotrpnog procesa obnove i zaboravi.

“Vrijedilo je svakog truda što sam se nahodala. Tim više što su svi oni koji su se zgražali mojom kombinacijom pločica sada oduševljeni. Čak ni ukućani nisu bili oduševljeni mojim izborom keramike”, govori Tatjana, vlasnica kupaonice koja je nedavno prošla temeljitu renovaciju koja je uključivala i nove vodovodne instalacije i ravnanje zidova.


PRIJE

Foto: Privatni arhiv

 


POSLIJE

Kupaonica površine 5,5 četvornih metara i dimenzija 2,70×2,10 dobila je doista novi život i izgled koji se, kako nam i sama otkrila, na prvu nije svima svidio. Sve dok nisu vidjeli konačni izgled!

Foto: Privatni arhiv

“Cilj je bio obnoviti napokon kupaonicu i stvoriti mali ugodni kutak. Ideju kako bi trebala izgledati sam već prije adaptacije imala u glavi. Pošto sam ljubitelj drveta i tamne boje odlučila sam ih spojiti”, ističe Tatjana.

Uslijedila je dugotrajna potraga za željenim modelom pločica, kao i ostalim sanitarijama i elementima. Drugi veliki zadatak bio je napraviti bolji raspored elemenata u kupaonici te naći dovoljno mjesta za perilicu i sušilicu.

Foto: Privatni arhiv

 

Tatjana i njezin dečko to su riješili na način da su bojler premjesili u kotlovnicu, a na mjesto bojlera stavili tuš kabinu. Na mjestu kade sada se nalazi umivaonik i WC školjka, a na mjestu gdje je prije bila WC školjka sada su perilica i sušilica koje se nalaze u niši od gipsanih zidova obloženih keramikom.

Pregrada je podijeljena na dvije police u koje su stavljene sušilica i perilica. Tako se uštedio prostor, ali i odvojila zona za njegu rublja od ostatka kupaonice.


Foto: Privatni arhiv

“Sušilica je morala na perilicu a budući da sam se malo plašila direktnog stavljanja jedne na drugu, na ideju keramičara odlučili smo se na policu. Dečko je napravio pregrade od gipsanih ploča, a majstori su ih obukli u pločice”, objašnjava Tatjana te dodaje kako je bazu za umivaonik kao i police iznad ugradbenog vodokotlića dala raditi po mjeri kod stolara, dok je ormarić ispod umivaonika kupila gotov.

Foto: Privatni arhiv

“I tako je moja kupaonica iz mašte postala stvarnost”, kaže za kraj vlasnica.

 

Foto: Privatni arhiv

 

Foto: Privatni arhiv
Komentari