Makeover spavaće sobe: novi izgled izdužene prostorije donio je ženski ‘touch’

Useljenje u životni prostor koji nije novogradnja uvijek zahtijeva i preuređenje. Pogledajte kako je vlasnica stvorila spavaću sobu po svojoj želji, s dodatnim sadržajima kojih prije nije bilo.

 

 


Jackie, vlasnica dvosobnog stana u New Yorku makeover svoga doma pokazalala je u cijelosti na stranici Living After Midnite, a mi vam donosimo makeover spavaće sobe. Ova prostorija sada je postala pravo malo žensko carstvo, s dozom chica. Soba je makeoverom dobila i više funkcionalnosti te je tako u potpunosti prilagođena potrebama i ukusu nove vlasnice.

 


PRIJE

Zatečeno stanje i nije bilo toliko loše, a podovi i zidovi su bili u posve solidnom stanju. No, kako je bilo potrebno namjestiti prostor i dodati neke nove sadržaje, vlasnica je odlučila napraviti i neke preinake budući da nije bila zadovoljna ugradbenim ormarima koji se nalaze s jedne i druge strane ulaza u spavaću sobu. Također, budući da je soba izdužena, prirodna svjetlost slabo je dopirala do druge strane prostorije, pa je bilo potrebno donijeti više svjetla.

Foto: Living After Midnite

ADAPTACIJA

Građevinski zahvati odnosili su se na stropove na koje su stavljene grede od gipsanih ploča kako bi se izgled uskladio s ostatkom stana, zatim obnovu oba garderobna ormara kako bi prostor bio što bolje iskorišten i kako bi se unijela unutarnja rasvjeta u njega.

Bilo je zatim potrebno pobojati cijeli prostor, te na jedan zid nalijepiti tapetu.

Foto: Living After Midnite

POSLIJE

Na oba ormara postavljena su drvena vrata (jedna klasičn, bijela i druga klizna, od drveta zbog uštede prostora) te su u njih stavljene police i vješalice. Sada znatno više odjeće i ostalih stvari može stati u ormare.

Foto: Living After Midnite

Soba je dobila kompletno novi namještaj – krevet, noćne ormariće, komodu, rasvjetu, fotelju te radni stol. Tako je spavaća soba postala i radni prostor potreban vlasnici. Podovi su, radi topline, dobili i tepih, a akcentni zid iza kreveta tapetu nježnih cvjetnih motiva.

Foto: Living After Midnite
Komentari