TOP PET PODNIH LAMPI: sad je prilika da odaberete idealan model koji će podići vaš dom na viši stilski nivo

Dnevni boravak, blagovaonica, hodnik ili spavaća soba… podna lampa u svakoj od ovih prostorija poželjan je detalj koji naročito dolazi do izražaja kada ga kombinirate s ostalom rasvjetom i pažnju posvetite dizajnu. Kako bi vam olakšali potragu, odabrali smo pet sjajnih modela iz ponude KARE Hrvatska

 

 

Pažljivo ste i dugo uređivali vaš dom, no ako u njega niste uključili rasvjetu, nego je odabrali usput, kako biste tek zadovoljili funkcionalnost prostora, konačni rezultat neće biti zadovoljavajući. Već nakon kratkog vremena primijetit ćete ne samo vi, nego i vaši gosti, kako nešto nedostaje u interijeru. Dom bez pomno odabrane rasvjete doista je nepotpun! I problem neće biti samo nedostatak stila u osnovnoj, stropnoj rasvjeti, nego i dodatnoj, koja će imati više ambijentalnu ulogu. Iako, imajte na umu da takva dodatna, pomoćna rasvjeta ima i svoju praktičnu svrhu.

Za opuštanje i kao dodatni izvor svjetlosti

U trendu su visilice koje se smještaju u kuteve ili spuštaju uza zid ili primjerice zidne lampe kao diskretni stilski akcenti, no, ipak, svakoj prostoriji dobro bi došla i podna lampa. Prije svega u dnevnom boravku. Ako je tamo još nemate, vrijeme je da počnete planirati kupnju modela koji će dizajnom i dimenzijama odgovarati prostoriji. Ona će u boravku zamijeniti glavnu, ponekad prejaku rasvjetu i ponuditi diskretno svjetlo dok se opuštate uz druženje s obitelji i prijateljima ili gledate tv, ali i poslužiti kao dodatni izvor svjetlosti kada čitate svoje omiljeno štivo.

Također, i ostale prostorije u stanu vole podne lampe – od blagovaonice i hodnika, preko spavaće pa sve do radne sobe. Podne lampe u hodnicima mogu biti noseći dekorativni element, a njihovo meko, prigušeno svjetlo osvojit će goste već na ulazu. Već u hodniku stvorit će se dojam tople i ugodne atmosfere doma.

Kraljica svake spavaće sobe

U spavaćoj sobi, pored kreveta ili naslonjača u uglu, bit će dobar saveznik u omiljenom ritualu prije spavanja – čitanju knjige ili listanju magazina. Često u spavaćim sobama nemamo mjesta za noćne ormariće ili su oni već zatrpani ostalim detaljima (budilicom, fotografijama i drugim sitnicama), pa je podna svjetiljka doista izvrsno rješenje. Usto, možete ju premještati od kreveta do fotelje i stolića za šminkanje. Mobilnost je veliki adut ove vrste rasvjete i omogućava vam da svoju omiljenu lampu selite kamo vam u određenoj situaciji odgovara. Stoga je ona i savršen mini makeover, kada u nekoj od prostorija želite učiniti brzu promjenu – samo donesete lampu iz neke druge sobe i promjena će biti itekako vidljiva.

Kako bismo vam olakšali potragu za idealnim modelom za vaš dom, pronašli smo za vas pet genijalnih modela iz asortomana KARE Hrvatska.

Ali, prije nego krenete po svoju lampu, pročitajte još nekoliko savjeta koji će vam zasigurno biti od koristi!

Savjeti prije kupnje

Prilikom kupnje jednaku pažnju trebate obratiti na dizajn, kao i funkcionalnost. Budite svjesni da će lampe tamnog sjenila imati slabiji intenzitet svjetla kao i da će lampe s rešetkastim odnosno rupičastim sjenilom stvarati igru sjena na okolnim zidovima, što zna biti naročito efektno.

Pripazite da sjenilo ne bude preveliko te da svojim dizajnom ne strši u prostoriji. I lampe s manjim sjenilom itekako će biti primjetne zbog svoga oblika. Također, “isprobajte” lampu u salonu namještaja kako biste vidjeli kako funkcionira kraj različitih komada namještaja.

Rub sjenila lampe trebao bi, preporučuju stručnjaci, biti u ravnini s glavom dok sjedite. Ako namjeravate lampom osvijetliti kutak u kojem čitate, tada birajte model s podesivim glavama kako biste lakše mogli usmjeriti svjetlo na knjigu.

Vodite i računa da svjetiljke budu usklađene s ostatkom rasvjete i povezane s njom s obzirom na stil, materijal ili teksturu… No, nemojte robovati uvjerenju da lampa mora biti iz iste kolekcije kao i ostatak rasvjete.

1.

Podna lampa Pear Frame, 6549 kn / Foto: KARE Hrvatska

 

2.

Podna lampa Nature Straight, 4679 kn / Foto: KARE Hrvatska

 

3.

Podna lampa Jupiter, 3569 kn / Foto: KARE Hrvatska

 

 

4.

Podna lampa Goblet Ball, 1389 kn / Foto: KARE Hrvatska

 

5.

Podna lampa Richmond Black, 1579 kn / Foto: KARE Hrvatska

 

PROMO

Komentari