OD 5 do 55 KVADRATA: najbolji stolovi za svaku blagovaonicu

Ponekad je pravi izazov pronaći savršen stol za blagovaonicu. Puno sitnih detalja utječe na njegov odabir, a važno je prije svega vidjeti kako želimo organizirati prostor – kao i s koliko kvadrata raspolažemo. Pogledajte TOP 5 stolova koje smo pronašli u Meblo Tradeu!

 

 

Estetski lijepi stolovi, ako ne ispunjavaju svoju prvobitnu funkciju, zapravo nam uopće ne koriste. Veliki, nezgrapni, masivni… stolovi su potrebni i ispunjavaju nekoliko funkcija u domu – neki služe samo kao mjesto blagovanja, neki su nerijetko i radni stol, a često ih preuzmu djeca u kući pa postanu pravo malo kreativno središte.

Kako izabrati idealan stol s obzirom na veličinu doma? Donosimo vam mali vodič blagovaonskih stolova koje nudi Meblo Trade.

 

1. STAKLENI OKRUGLI STOL

Prozirni stakleni stolovi idealni su za male stanove jer daju na prozračnosti, a neprekinute linije povećavaju interijer. Stakleni stolovi su i laki za održavanje jer ih je samo potrebno – prebrisati.  Preporučujemo okrugli model jer je dokazano kako je za manjim stolom bolja komunikacija.

Calligaris, Stol Tokyo CS/18, 6.396,82 kn / Foto: MEBLO TRADE

 

2. KAMENI OKRUGLI STOL

Ako imate nešto više kvadrata i želite moderan stol u svojoj blagovaonici, svakako preporučujemo neki od kamenih uzoraka poput terazza i mramora. Masivni, elegantni, a ujedno i jako moderni blagovaonski stolovi s kamenim plohama dat će posebnu dozu elegancije svakom interijeru.

Calligaris, Stol Vortex 120fi, 6.513,17 kn / Foto: MEBLO TRADE

 

3. SUVREMENE LINIJE STOLA

Sve ljubitelje modernog dizajna svakako će privući neobični materijali i oblici. Za one koji imaju više prostora, preporučujemo stol koji će zauzeti centralnu poziciju. Prilikom odabira dimenzija trebate voditi računa ne samo o izgledu, već i o tome hoće li svi za stolom imati dovoljno mjesta za nesmetano kretanje, posluživanje, ustajanje i sjedanje.

Miotto, Stol Doria, 180x95x76 cm, 14.105,70 kn / Foto: MEBLO TRADE

 

4. ELEGANTAN STOL NA RAZVLAČENJE

Stolovi za razvlačenje nisu što su nekad bili – sada su još bolji, funkcionalniji a pritom su još i neodoljivog dizajna. Blagovaonicu ćete učiniti još zanimljivijom ako kombinirate stolove i stolice iz različitih linija.

Midj, stol Ghedi, 140/290×90, 10.696,50 kn / Foto: Meblo Trade

 

5. MASIVNI DRVENI STOL

Svim ljubiteljima klasike i drveta, kao i industrijskog dizajna svakako će se svidjeti neki novi modeli stolova. Masivni, trajni, prelijepog dizajna i obrade s upečatljivim nogama od tamnog metala ili drveta… bezbroj je mogućnosti. Velike blagovaonice, čak i one koje dijele prostor s dnevnim boravkom, idealno podnašaju velike komade namještaja. Za obiteljska okupljanja, kućne zabave ili što god želite!

Midj, stol Alfred, 200×106 cm, 19.782,90 /Foto: Meblo Trade

 

PROMO

Komentari