5 najboljih sjedećih garnitura koje neće zauzeti puno mjesta u domu

Kako biste što bolje iskoristili prostor u dnevnom boravku kojem bi dobro došlo par kvadrata više, bitno je i birati komade namještaja određenih boja, dimenzija, oblika… Ako ste u potrazi za primjerenim komadom koji neće zagušiti još više dragocjeni prostor, pomažemo vam odabirom sjedećih garnitura iz Meblo Tradea

 

Današnji stanovi sve su ekonomičniji u svome tlocrtnom rasporedu jer arhitekti nastoje u što manje kvadrata ukomponirati što više sadržaja. Ova tendencija posve je u skladu sa suvremenim načinom života i stanovanja, no ponekad zbog toga trpi dnevni boravak i njegovo uređenje je zahtjevnije nego kada je riječ o prostoru veće kvadrature. Stoga se treba voditi i pravilima o uređenju manjih boravaka, a jedno od najvažnijih je i odabir pravih komada namještaja. Oni se svojom bojom, oblikom i dimenzijama trebaju prilagoditi površini sobe. Veliki glomazni regal, komoda ili pak sofa doista mogu zagušiti dnevni boravak ili ga, ako su pravilno odabrani, učiniti prozračnim i stvoriti iluziju prostornosti.

 

Uzorci, boje i smještaj

Svi ovi komadi, a naročito sofe, koje vam ovdje predstavljamo, trebali bi biti proporcionalni s veličinom prostorije, jednostavnih ravnih ili blago zaobljenih linija, bez previše volumena i naglašenih uzoraka. Naravno, u manjim boravcima sofa ili kutna garnitura mogu biti akcentni element, ali onda ostatak prostora treba biti u neutralnim nijansama. Isto tako, najbolje rješenje se smještanje sjedeće garniture uza zid bez prozora, no ako je riječ o dnevnoj zoni otvorenog koncepta, upravo sofa ili garnitura mogu dijeliti zone kuhinje i boravka, odnosno blagovanja i boravka. Dizajneri savjetuju modele sjedećih elemenata s nožicama jer se tako prostorija doima većom.

 

Dvosjed, trosjed ili kutna garnitura?

Kada je o modelu riječ, svakako je bolje rješenje dvosjed ili trosjed s foteljom ili tabureom od kutne garniture, no ako je ovo drugo vaš konačni odabir, pazite na dimenzije i volumen kako garnitura ne bi “progutala” cijeli prostor. Bolje je odabrati kutne garniture koje imaju posve uske rukonaslone odnosno bočne dijelove, te one koje nemaju prevelike jastuke i sjedišta.

 

Prije kupnje – metar u ruke

Prije nego krenete u kupnju, uzmite metar i izmjerite koje dimenzije dolaze u obzir kao i njezino smještanje u prostoriji, kako biste mogli vidjeti koliko će mjesta doista ostati kada jednom dođe garnitura u nju. A kako bismo vam olakšali potragu za idealnim komadom, zavirili smo u bogatu ponudu Meblo Tradea i odabrali pet top komada koji u sebi utjelovljuju sjajan dizajn, kvalitetu izrade i optimalan oblik za vaš boravak.

 

1.

 

Trosjed Vinny, Meblo Trade, 6439 kn

 

2.

 

Sjedeća garnitura Choice 1/Feydom, Meblo Trade, 6269 kn

 

3.

 

Click-clack trosjed Regor, Meblo Trade, 3859 kn

 

 

4.

 

Kutna garnitura BonBon S, Meblo Trade, 5449 kn

 

5.

Trosjed Alcova s madracem/Nicoletti Home, Meblo Trade, 9469 kn

 

PROMO

 

Komentari