TOP 7 ideja: pronađite svoj idealni stil u dnevnom boravku

Potraga za inspiracijom obavezni je dio svakog uređenja interijera. Najviše pažnje pritom volimo posvetiti dnevnom boravku, jer je omiljena prostorija u domu. Imamo sedam izvrsnih ideja, nadahnite se!

 


Dnevni boravci središte su svakoga doma. U njima se najradije okupljamo i volimo provoditi slobodno vrijeme – u druženju, gledanju TV-a, čitanju, odmaranju… Zato im prilikom uređenja doma volimo posvetiti posebnu pažnju. Potraga za inspiracijom i dobrim idejama te određenim stilom koji nam se sviđa nezaobilazan je dio priče.

Kako bismo vam olakšali put do dobrih ideja i nadahnuli vas za uređenje vašeg dnevnog boravka, pronašli smo u ponudi Meblo Trade i KARE Hrvatska stilski različite komade namještaja i detalja.

FOTELJA RIO; STOLIĆI MUSHROOM, KUTNA GARNITURA GINZA; Calligaris / Foto: Meblo Trade

1. ELEGANCIJA KOJA ODIŠE LUKSUZOM

Dojam elegancije sve je traženiji u suvremenim interijerima. To može izgledati nespojivo s glavnim zahtjevom koji također imaju današnji domovi – da sve bude funkcionalno i praktično za održavanje. No, dizajneri donose otmjene i profinjene komade namještaja i detalje koji se lako uklapaju u ovaj koncept.

Upravo ti elegantni akcenti mogu se nalaziti na manjim površinama poput ogledala, nogica i ručkica namještaja, dekorativnim detaljima, ali i uporabnim detaljima poput rasvjete ili pak u samom obliku predmeta. To ih svakako čini manje osjetljivim i prilagođenijim modernom načinu života.

KUTNA GARNITURA GIANNI DOLCE; Klupski stolić Oblesse Rectangular; PODNA LAMPA Five Fingers; Ogledalo Goteborg /Foto: KARE HRVATSKA

2. MODERNA ELEGANCIJA

Ovo je nešto modernija elegancija, s još većom dozom praktičnosti nego na prvom primjeru. Riječ je o projektu studija Mirjane Mikulec, stanu za mladu obitelj s djecom, tako da je bilo bitno to postići. Odabir kutne garniture je uvijek dobar u obiteljskim interijerima je pruža više mjesta, siva boja je praktična i mrlje su manje vidljive, kao i tepih neosjetljiv na mrlje te naslonjač kao super stilski dodatak.

Eleganciju i veću dozu stila možete postići rasvjetom ili nekim dekorativnim detaljem na polici ili komodi.

KUTNA GARNITURA LOUNGE; FOTELJA MEDEA; CALLIGARIS / Foto: Darko Mihalić

3. TRENDI INDUSTRIJSKI STIL

Industrijski stil jedan je od velikih trendova u uređenju doma. Iako načelno pomalo robustan i hladan, industrijski stil je u ovoj novoj verziji znatno topliji i prilagođeniji modernim domovima. Tako lako možete imati ugodan i udoban topli dnevni boravak u industrijskom stilu.

Toplinu u uzorke betona, materijale metala i kože i dominaciju sive i crne će unijeti zaobljene linije namještaja, poneki element u drugoj boji (primjerice smeđoj), kožni ili vuneni tepih, zelenilo, ukrasni jastuci, dekice i ambijentalna rasvjeta.

KUTNA GARNITURA COSMOPOLITAN, Nicoletti Home / Foto: Meblo Trade

4. ART DECO

Klasični stilovi, pa tako i art deco, doživljavaju svoj veliki povratak u interijere. Kao i kod industrijskog stila, art deco sada dolazi u moderniziranoj verziji, prilagođenoj suvremenom načinu života koji traži jednostavnost, funkcionalnost i praktičnost te dobro izgleda i u prostorijama manje površine.

Art deco donosi sjaj, bogate materijale i ukrase i podsjeća na građanske ili točnije aristokratske stanove 20-ih godina prošloga stoljeća. A dojam koji ostavlja je mješavina luksuza, elegancije i ekstravagancije koja se uvelike oslanja na tradiciju. Stoga je art deco, ako želite da dominira u vašem dnevnom boravku – za one odvažne.

A za one manje odvažne predlažemo da unesu jedan ili dva elementa koji će odisati ovim stilom.

DVOSJED PERUGIA; KRZNENA FOTELJA PERUGIA (LIJEVO), FOTELJA PURE ELEGANCE (DESNO); KLUB STOLIĆ SILVER / FOTO: KARE HRVATSKA

5. MINIMALIZAM S DUŠOM

Današnji interijeri uvijek, bez obzira na stil uređenja, traže toplinu i ugodu. Svi želimo u svoja četiri zida osjetiti sigurnost i atmosferu doma koja će nas opustiti i pružiti spokoj. No, to ne znači da se moramo odreći minimalizma i interijera u kojima vrijedi geslo ‘manje je više’.

Ako ste ljubitelj ovoga koncepta, oplemeniti svoj dnevni boravak možete tako da dodate ukrasne jastuke, košaru za dekice, neki element s drvenom površinom ili meki, udobni naslonjač od baršuna ili u toploj zemljanoj nijansi. Isti efekt možete postići pravim odabirom tepiha kao i pomoćnim rasvjetnim tijelima.

Kutna garnitura Meridien ; Tepih Terrazzo CS7208-A; lounge stolići Bam, FOTELJA BALTIMORA / Calligaris / Foto: Calligaris / Meblo Trade

6. EKLEKTIKA

Stil koji dizajneri jako vole i često koriste u svojim projektima uređenja interijera jest upravo eklektika. Riječ je o mješavini nekoliko stilova iz kojih nastaje posve novi stil. Pritom je bitno imati mjeru i voditi računa da se održi potreban sklad.

Predlažemo kombinaciju industrijskog stila, minimalizma i klasike koji se ogledaju u izboru oblika namještaja, bojama i uzorcima. A ako želite biti u trendu, svakako razmislite o tepihu klasičnog uzorka, koji podsjeća na orijentalni, no ima izblijedjelu površinu.

TROSJED CHELSEA, ATLAS / FOTO: MEBLO TRADE

7. SKANDINAVSKI STIL

Stil koji je vladao interijerima posljednjih 20-ak godina polako gubi primat, ali je i dalje tražen i ima svoje poklonike. Za to postoji niz dobrih razloga: jednostavnost, praktičnost, pristupačnost, šarm, inspiracija prirodom… Skandinavski stil uživa stoga naklonost svih koji cijene jednostavnost kao i mlađe populacije. Ovaj stil se doista savršeno snalazi u manjim i mladenačkim interijerima, studentskim stanovima i apartmanima.

Skandinavski stil donosi neutralne boje, no, akcenti u nekim jačim i intenzivnijim bojama kao i drvene površine i zelenilo su uvijek dobrodošli budući da ovaj stil voli isticati važnost dobrog raspoloženja, obiteljske atmosfere i topline.

Sjedeća garnitura Choice, Feydom / Foto: Meblo Trade

 


PROMO

Komentari