Kako opremiti dnevni boravak po mjeri svih članova obitelji?

Baš kao što je spavaća soba najčešće samo naša i poželjno je da je opremimo prema svom ukusu i stvorimo svoju malu mirnu oazu za odmor i san, tako za druge prostorije vrijede neka sasvim drugačija pravila.

 

Dnevni boravak kako društvena žila kucavica svakog stana ili kuće jedna je od takvih prostorija. Uz ovih nekoliko savjeta pretvorite je u mjesto koje će odgovarati svim članovima obitelji.

Foto: Elmueble

Odredite zone unutar prostorije

U jednoj se prostoriji istovremeno može odvijati više različitih aktivnosti – tako, primjerice, jeran kutak prostora možete namijeniti čitanju, drugi radu, a treći druženju i razonodi.

 

Foto: Shoko Design/Małgorzata Opala

 

Foto: Freshome

 

Opskrbite se višenamjenskim i funkcionalnim namještajem

Klupice sa skladišnim prostorom, lagani pomoćni stolići, komode i drugi namještaj koji jednostavno možete seliti po prostoriji ili cijelom stanu su odličan odabir. Sve što možete koristiti na više načina dobro će vam doći.

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

Oslobodite prostor za igru

Neka najmlađi imaju dovoljno mjesta za nesmetanu igru, ali svakako se pobrinite da je prostoriju nakon igranja jednostavno vratiti u red.

 

Foto: Darko Mihalić

Dajte prostoriji vlastiti pečat

Zajedničke fotografije, suveniri s putovanja i slični detalji učinit će prostoriju jedinstvenom i nekako “vašom”. Neka prostorija “priča” o vašoj obitelji i lijepim trenucima.

 

Foto: Pinterest
Komentari