Tri faktora za odabir idealnog tepiha

Odabrati pravi tepih teže je no što se čini na prvi pogled. Idealan tepih može prostoriju dovesti do savršenstva, dok onaj krivi može narušiti finalni izgled i ostaviti interijer nedovršenim. S obzirom na cijenu koju pojedini komadi dostižu, u odabiru tepiha zasigurno ne želite pogriješiti. U galeriji pogledajte naš izbor tepiha iz Lesnine za svaki džep, stil i ukus.

Ako ste u potrazi za tepihom koji će oplemeniti izgled doma, tri su ključna faktora koja biste trebali uzeti u obzir.

1. Boja
Tražite li tepih kojim ćete dopuniti prostoriju koja već obiluje raznim bojama, savjetujemo da odaberete jednobojnu verziju. Najbolje bi bilo da bude u kakvoj neupadljivoj, neutralnoj nijansi ili onoj koja se već pojavljuje u prostoriji. Tako će se jednostavno stopiti s ostatkom prostora. Tepih zauzima popriličnu površinu vašeg poda, pa je dobro uzeti u obzir i boju podne obloge. No ipak, ne morate uvijek igrati na sigurno – upadljiv uzorak ili jarka boja može biti baš ono što nedostaje vašem dnevnom boravku ili spavaćoj sobi.

2. Tesktura
Ovo je čimbenik koji nerijetko previdimo prilikom odabira, ali uvelike doprinosi izgledu interijera. Mnoštvo različitih tekstura i materijala doprinosi toplini doma i obogaćuje prostor. Neka vam materijali namještaja koje imate u prostoriji budu vodilja i pokušajte pronaći suprotnost. Na primjer, glatka koža na garnituri odlično će se nadopunjavati s mekim vunenim tepihom.

3. Veličina
Premalen će tepih izgledati otužno, dok će preveliki vizualno zagušiti prostor.Tepih ispod stolića u dnevnom boravku trebao bi se prostirati između sofe i fotelja tako da dopire do mjesta gdje će prilikom sjedenja biti stopala. Ako imate okrugli stolić ili otoman u dnevnom boravku, neka isti bude i oblik tepiha. Isto vrijedi i za četvrtaste stoliće i tepihe.

Tepih je jedna od onih stvari  koju se svakako isplati investirati koju kunu više.  Dobar vuneni tepih s vremenom stvara svoju patinu i izgleda sve bolje i bolje, baš kao i stari drveni namještaj. S vama će biti godinama i ako ga pravilno odaberete, neće zažaliti.

Veći izbor tepiha pogledajte ovdje.

 

Komentari