TOP SEDAM: kreveti koji će biti pravi stilski zgoditak za svaku spavaću sobu

Krevet je onaj komad namještaja kojem biste trebali dati prednost u odnosu na ostale osnovne komade u spavaonici – ormar i noćni ormarić. Njih bi trebali birati tek nakon što nabavite ležaj iz svojih snova. Kako bismo vam pomogli u potrazi, predlažemo sedam super komada koje nudi Meblo Trade

 

 

U svakoj prostoriji postoje nužni komadi namještaja, a u spavaćoj je to prije svega krevet. Tek nakon toga dolaze garderobni ormar te noćni ormarići, a onda, ako imate mjesta, komoda, naslonjač, klupa podno kreveta… Stoga je bitno prije svega odabrati krevet, a onda prema njemu ostatak namještaja. U odabiru kreveta često se nađemo u mukama jer on prije svega treba biti kvalitetan – imati dobru bazu, madrac i podnice kako bi bio čvrst, udoban, dovoljno prostoran te garantirao kvalitetan san.

No s druge strane, krevet je uvijek prvo što vidimo kad uđemo u neku prostoriju te je njegov dizajn ključan za estetski dojam spavaće sobe. Konačan izbor ipak će ovisiti o izgledu kreveta, ali i stilu uređenja kojeg želimo postići u prostoru. No, nemojte ipak slijepo robovati stilu, nego birajte ležaj koji će vam svojim svojstvima stvoriti od spavaće sobe opuštajuću oazu u kojoj ćete naći mir i napuniti baterije.

 

Uzglavlja – apsolutni trend

Gotovo da se i ne sjećamo spavaćih soba s krevetima bez uzglavlja. Ona su toliko efektna i oplemenjuju prostor, pa su nam nezamislivi kreveti bez njih. Čak i kada nemamo detalja u spavaćem prostoru, uzglavlja – drvena, presvučena kožom ili tkaninom uspješno će odigrati njihovu ulogu. Bilo bi dobro istaknuti uzglavlje nekom bojom ili tapetom na zidu iza njega, no i na običnom bijelom zidu neće proći nezamijećeno. Uzglavlje je doista ono što čini vizualnu razliku. Možete ga staviti naknadno, a većina modela kreveta nudi mogućnost odabira materijala i boja prema želji.

 

Na što paziti prilikom odabira

Kod malih spavaćih soba krevet neka bude niži i svjetlijih nijansi, a možete birati model ne samo s drvenim nego i tapeciranim uzglavljem, samo neka ne bude pretjerano naglašenog volumena. Dodatni skladišni prostor dobit ćete u “bunkeru” ispod njega – ladicama na bočnim stranama ili spremniku do kojeg se dolazi dizanjem gornjeg dijela kreveta.

Odlučite li se za krevet obložen tekstilnom presvlakom, valja voditi računa da to bude kvalitetna tkanina koja se lako održava. I imajte na umu da između kreveta i ostalog namještaja ili zida treba ostaviti prostor za nesmetan prolaz od barem 60 cm.

Prije odlaska u trgovinu, dobro je preispitati sebe što želimo i što je realno ostvarivo od toga s obzirom na prostor. U izgledu buduće spavaće sobe uvelike će nam pomoći inspiracija. Mi vam pomažemo komadima koje smo pronašli u trgovinama Meblo Trade.

 

1.

Flap, MAB Ideanotte, 16364,25 kn (200×160) /Foto: Meblo Trade

 

2.

Wynn, Calligaris , 11336,43 kn (200×160) / Foto: Meblo Trade

 

3.

Tag, MAB Ideanotte, 4788 kn (200×160) /Foto: Meblo Trade

 

4.

Royal Sleeper, Miotto, 19.077,60 kn / Foto: Meblo Trade

 

5.

Dixie, Calligaris, 10645,42 kn (200×160) / Foto: Meblo Trade

 

6.

 Coloniale, MAB Ideanotte, 6441,75 kn (200×160) / Foto: Meblo Trade

 

7.

Softly, Calligaris, 13033,08 kn (200×160) / Foto: Meblo Trade

 

PROMO

 

 

Komentari