Pet ključnih komada za industrijski stil

Grub, hladan i pomalo nedovršen – ključne su to karakteristike koje su ovom danas popularnom stilu uređenja priskrbile velik broj ljubitelja.


Nekada davno industrijski stil uopće nije bio stil. Bio je to jednostavno prostor u kojem se radi. Takakv kakav jest. No, kako su godine odmicale, počeli smo sve više cijeniti minulo vrijeme i sve što je karakteriziralo tadašnje prostore. Neopterećenost izgledom, sirovi utilitarizam, gola arhitektura i svojevrsno opiranje svemu što je oku ugodno postalo je baš to – oku ugodno. Srećom, od daška ovog zanimljivog stila dijeli vas tek nekoliko detalja – za industrijski štih nje potrebno puno.

Cloud Studio, UK
Cloud Studio, UK

Dekoracije – detalji su svakako najjednostavniji nčin kako interijeru dati dozu određenog stila. Natpisi koji izgledaju kao da su desetke godina proveli na zidovima tvornice, metalne sitnice prožete patinom i hrđom i drugi karakteristični ukrasi za dom zasigurno će interijeru dati dašak industrijskog stila. No budite oprezni – važan preduvjet je da je interijer prethodno lišen svega romantičnog i shabby stila – ovi stilovi u potpunoj su suprotnosti, no ako ste sigurni da ćete tako postići zanimljivu fuziju i osobni potpis, samo naprijed!

Zidna kuka, Lesnina, 59,90 kn
Zidna kuka, Lesnina, 59,90 kn
Zidni sat, Lesnina, 1683,40 kn
Zidni sat, Lesnina, 1683,40 kn

Specifični komadi namještaja – Metal, drvo, grube tkanine poput jute i tamne nijanse ključne su karakteristike komada namještaja koji će interijeru dati dozu industrijskog štiha. Predlažemo da se ipak usredotočite na manje komade namještaja kao što je tabure – veći, osnovni komadi namještaja katkad mogu djelovati preagresivno ili prenametljivo, a jednom kada se ovog stila zasitite, nećete tako lako moći prijeći na neki novi. S druge strane, zamjenom taburea, stolića ili kakve vješalice lakše ćete doći do željenog efekta.

Klub stolić, Lesnina, 4238,90 kn
Klub stolić, Lesnina, 4238,90 kn
 Stolac, Lesnina, 834,20 kn
Stolac, Lesnina, 834,20 kn

Viseća rasvjeta – “Gole” žarulje bez sjenila ili pak visilice tamnih boja i metalnog finiša odlično se uklopiti.

Viseća svjetiljka, Lesnina, 599 kn
Viseća svjetiljka, Lesnina, 599 kn

Sviđa li vam se industrijski stil uređenja? Recite nam u komentaru!

Komentari