TOP SEDAM: odabrali smo komade za besprijekorno uređenje spavaće sobe

Prostorija u kojoj započinjemo i završavamo dan je spavaća soba. Ona je mjesto gdje odlazimo nakon napornog dana zaboraviti na sve brige i odmoriti se, stoga bi njezinom uređenju trebali dati jednako, ako ne i više pažnje nego ostalim prostorijama u domu

 

 

 

Spavaća soba mnogima je utočište u kojem pune baterije za početak novog radnog dana. Upravo je zato, bez obzira na njezinu veličinu, kao i stil uređenja, nužno da bude funkcionalna. Kako bi i vi svoju sobu pretvorili u funkcionalnu oazu za opuštanje i odmor, donosimo odgovore za nedoumice oko uređenja spavaće sobe, ali i inspiraciju za njezino uređenje s komadima koje smo pronašli u Meblo Tradeu.

Ako i vas oduševe izdvojeni komadi, imamo super vijest da ih na akciji Dani talijanskog dizajna možete nabaviti na popustu do čak 30%, a akcija u koju je uključen i MAB asortiman traje do 31.10.

 


1. KREVET KAO DOMINANTNI KOMAD U SPAVAĆOJ SOBI

Dominantni i osnovni komad u spavaćoj sobi zasigurno je krevet pa je najbolje pri uređenju početi upravo od njega. Iako se za spavaće sobe najčešće biraju neutralne nijanse, vi se možete odlučiti i za neke hrabrije boje koje se mogu uklopiti u ostatak interijera, ali mogu biti i stilski zasebna prostorija u stanu.

Kreveti koji su sve češći izbor su oni s raskošnim i tapeciranim uzglavljima. Takva uzglavlja krevet čine upečatljivim komadom u sobi, čak i ako izaberete onaj u bezvremenskoj bijeloj boji.

KREVET MAGIC, MAB Ideanotte, 5.485,33 kn / FOTO: MEBLO TRADE

 


2. MADRAC I PODNICA ZA KVALITETAN ODMOR

S obzirom na to da podnica i madrac nisu vizualno značajni elementi u spavaćoj sobi, često su nepravedno zanemareni usprkos činjenici da je njihova kvaliteta najbitnija za čvrst san i kvalitetan odmor.

Odluka o madracu ne smije se donositi olako, a tijelo će vam biti zahvalno ako prepoznate važnost kvalitetnog madraca prilagođenog vašim potrebama.

Jednaku važnost za kvalitetan san, baš kao i madrac, ima podnica. U idealnim okolnostima ona se bira prema tipu madraca, a odgovarajuća kombinacija ta dva proizvoda ključna je za odmor i dobar san.

 

Madrac Matterra sa zaštitom od zračenja, Meblo Trade collection, 5.994,80 kn / FOTO: MEBLO TRADE

 


3. ORMAR U KOJI SVE STANE

Uz krevet kojeg prati odgovarajuća podnica i madrac, najvažnija stvar u spavaćoj sobi svakako je ormar. Svi bismo željeli dovoljno velik da u njega stane sva odjeća koju posjedujemo te je potrebno odabrati pravi model. Osim što obavlja funkciju garderobe, ormari služe i kao mjesto za skrivanje mnogih stvari koje nisu vizualno privlačne.

Ormar se može se uklopiti u ostatak namještaja, a može biti i element za sebe. Ormar s kliznim vratima jedan je od najčešćih izbora, a opcije prilagodbe polica, prostora za vješanje i ladice omogućit će da svaku unutrašnjost ormara prilagodite svojim potrebama i maksimalno iskoristite prostor. Ako želite spavaću sobu u bezvremenskom stilu, sa sivim ormarom ne možete pogriješiti.

Klizni ormar Layer, MAB Ideanotte, 15.340,85 kn / FOTO: MEBLO TRADE

4. KOMODA ZA RUBLJE I MODNE DODATKE

Ako kvadratura to dopušta, komoda s nekoliko ladica odličan je izbor za spavaću sobu. Komade poput donjeg rublja, ili primjerice šalova, kape i accessoara koje ne koristimo svakodnevno, najlakše je odlagati u ladice. Ako ste i vi ljubitelj bezvremenske bijele boje i odlučili ste se za nju u izboru kreveta i ormara, pri odabiru ovakvog komada možete nastaviti s neutralnim bojama.

Mi u ovom slučaju biramo ladičar u bež nijansi, vrlo čistih i minimalističkih linija. Neutralna boja će učiniti da se stilski vrlo lako uklopi u ostatak namještaja, a da se istovremeno ističe kao zaseban komad.

Komoda Surface, MAB Ideanotte, 3.450,94 kn / FOTO: MEBLO TRADE

5. NOĆNI ORMARIĆ, SAVEZNIK PORED LEŽAJA

Baš kao i s komodom s ladicama, ako prostor to dopušta, noćni ormarići vrlo su poželjan element u spavaćoj sobi. Ako vaša spavaća soba zahtjeva dodatan prostor za pohranu, birajte one zatvorene s dodatnim ladicama. No, ako ste ormarom i komodom dobili dovoljno mjesta za skladištenje, možete birati one koji osim što služe za odlaganje lampe ili knjige, služe i kao stilska dekoracija.

Noćni ormarić Surface, MAB Ideanotte, 1.537,10 kn / FOTO: MEBLO TRADE

 


6. DEKORATIVNI JASTUCI KAO MOĆNI DETALJI

Dekorativni jastuci lijep su detalj u svakoj spavaćoj sobi i sjajan način da s malim budžetom osvježite prostor. Ako je vaša soba u neutralnim nijansama, jastučićima u bojama možete razigrati prostor, dok će dekorativni jastuci u neutralnim bojama “umiriti” izgled spavaćih soba u tamnijim nijansama.

 

Jastuk Cannes Bluegreen, KARE Hrvatska, 269,00 kn / FOTO: MEBLO TRADE

 


7. OGLEDALO ZA PODIZANJE STILSKOG DOJMA

Element koji bi trebala sadržavati svaka spavaća soba je ogledalo. Ono može biti na ormaru, ali možete ga staviti i kao zaseban element na zid ili nasloniti na komodu. Ako izaberete ono u zlatnoj boji, u sobu ćete unijeti i dozu luksuza.

 

Ogledalo Hologram Gold, KARE Hrvatska, 3.139,00 kn / FOTO: MEBLO TRADE

 

PROMO

Komentari