TOP 7 TAPETA: odabrali smo modele s kojih nećete moći skinuti pogled

Tapete su trend koji će se još dugo zadržati u interijerima. Stoga, ako razmišljate o brzom i efektnom makeoveru svoga doma, tapete su najbolji odgovor. Pomažemo vam u odabiru s naših sedam prijedloga!

 


Tapete su dekorativni element koji može svaki prosječan ili bezličan interijer pretvoriti u novi i privlačan prostor. Samo jedan zid ili tek njegov dio obložen tapetama promijenit će lice prostorije. I zato su tapete, između ostaloga, trend koji će još dugo potrajati u interijerima. Prednost ove dekoracije je što je lako dostupna, brzo se postavlja, savršeno se uklapa u velike i male prostore te u svaku prostoriju doma. Danas tapete tako možemo naći i u kupaonicama!

Tapetama s pravim odabirom motiva odnosno boje može se postići dojam prostornosti u interijeru kao i željena atmosfera. Kako bi vam olakšali potragu, u ponudi Meblo Tradea pronašli smo sedam modela.

Tapeta Starlight, Komar / Foto: Meblo Trade

1. GEOMETRIJA U PASTELNIM TONOVIMA

Geometrija daje prostoru veći dojam reda i pročišćenosti te doprinosi stvaranju minimalističkog stila. Ako ste ljubitelj ovakvog uzorka, no ne biste htjeli da djeluje hladno ili odviše ozbiljno, predlažemo da birate geometriju u pastelnim tonovima koja će unijeti pored topline i profinjenost te dašak ženstvenosti. Ova tapeta je element koji će polučiti ‘wow’ efekt na vašim zidovima.

Tapeta Triangles, Komar / Foto: Meblo Trade

 


2. TROPI U CRNO-BIJELOM IZDANJU

Tropski i općenito šumski motivi su vrlo traženi u interijerima. Razigrat će i osvježiti svaki prostor te mu dati dozu energičnosti, a intenzitet će ovisiti o samom motivu te bojama. Ako volite prirodne jungle motive, ali biste nešto neutralnije, onda birajte crno-bijelu opciju koja će se savršeno uklopiti u klasične, skandinavske ili moderne interijere. Tapeta će se dobro snaći i u minimalističkim interijerima kojima treba malo dinamike.

 

Tapeta Amazonia, Komar / Foto: Meblo Trade

3. OSVJEŽAVAJUĆA LJEPOTA TIRKIZNIH TONOVA

Petrolej plava i tirkizna jedan su od najčešćih kolorističkih odabira posljednjih nekoliko godina, bez obzira jesu li u pitanju osnovni komadi namještaja poput sofe, fotelje ili tapeciranog kreveta ili pak uporabnih i dekorativnih detalja. Stoga će ovaj model biti poželjan u bilo kojoj prostoriji doma te unijeti svježinu ali istodobno i smirujuću atmosferu.

 

Tapeta Waterfront Aquarelle Bleu, Eijffinger / Foto: Meblo Trade

4. DAŠAK PROLJETNE ROMANTIKE

Cvjetni motivi uvijek su ‘in’ i uvijek će imati svoje poklonike. Suprotno čestom uvjerenju, nisu samo rezervirani za shabby chic interijere. Kako bi se izbjegla napadnost ili zasićenje, ovakve intenzivne cvjetne motive dizajneri preporučuju stavljati na jedan ili samo dio zida. A u koju ćete ga prostoriju staviti ovisi o vašem ukusu – svakako se nemojte ograničavati samo na dnevnu ili spavaću sobu.

Tapeta La Maison, Komar / Foto: Meblo Trade

 


5. PROFINJENA APSTRAKCIJA

Nježni apstraktni motivi koji neće biti napadni idealni su na akcentnim zidovima. Odabrali smo motiv koji oponaša tehniku tinte i olovke, u profinjenim i svijetlim tonovima ljubičaste, plave i sive a stvorit će dojam kao da imate umjetničku sliku na zidu. Ako želite još više naglasiti taj dojam, razmislite o štukaturama od kojih ćete napraviti okvir kao za sliku i unutar nje smjestiti tapetu!

 

Tapeta Ink Gold Fluid, Komar / Foto: Meblo Trade

6. ZA TOPLIJI UGOĐAJ

Motivi iz biljnog svijeta mogu biti i u drugim nijansama od onih uobičajenih. Pronašli smo model s toplim zemljanim tonovima koji će utopliti svaku prostoriju ali ju istovremeno neće jako potamniti niti zagušiti. Proizvođač Eijffinger ovu Terra tapetu opisuje kao rođenu iz čiste ljubavi prema zemlji.

Tapeta Terra, Eijffinger / Foto: Meblo Trade

 


7. ZAIGRANO I MAŠTOVITO

Brend Eijffinger donosi niz tapeta s motivima za dječje sobe, a oni su takvi da bismo ih poželjeli imati i u drugim prostorijama doma. Primjerice, u hodniku, spavaćoj sobi ili blagovaonici.

Tapeta Wallpower Junior, Eijffinger / Foto: Meblo Trade

PROMO

Komentari