Topli bakreni detalji i dalje su ‘in’ u interijerima

Povratak vintage stila u interijere donio je sa sobom i bakar – detalji od ovoga metala dali su poseban štih svakom prostoru – bio on uređenom u modernom, minimalističkom, rustikalnom, industrijskom ili pak skandinavskom stilu…

Nema toga prostora koji bakar neće utopliti, to nam je danas posve jasno. No, kada se prije nekoliko godina pojavio kao jedan od trendova u uređenju interijera, nikoga se njegov povratak nije naročito dojmio. I nitko mu nije davao puno šanse. No, bakar je opstao, a naročitu popularnost doživio je kao osnovni materijal u rasvjetnim tijelima, kuhinjskom posuđu i detaljima poput svijećnjaka ili ukrasnih kutija.

Metali su načelno hladan materijal, no to sa bakrom ipak nije slučaj – njegova topla zlaćana nijansa glavni je adut njegove popularnosti. Dodatni adut je njegov glatki sloj koji stvara refleksiju u prostoru. Zato je bakar – bilo da je riječ o pravom metalu ili pak materijalu presvučenim plastičnim slojem ili premazom koji ga imitira sjajno rješenje kada želite staviti akcente u neki prostor ili ga učiniti toplijim i privlačnijim. Uvjerite se na našim primjerima kako je bakar detalj u koji se isplati investirati!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari