Boja koju ćete obožavati: Dulux je izabrao naj nijansu za 2018.

Život bez boja teško je zamisliti, zar ne? One čine naš život ljepšim, zanimljivijim, uzbudljivijim, a mnogi bi rekli i – kompletnijim.

 

Dok na kolorit koji nas okružuje u okolini i prirodi nažalost ne možemo utjecati, na boje u našim domovima itekako možemo. Tu doista imamo privilegij birati one nijanse koje će na nas ostaviti dojam kakav želimo ili stvoriti atmosferu o kojoj maštamo. Nerijetko je baš novi sloj svježe boje ili neke posve nove nijanse baš ono što treba našem životnom prostoru koji je zapao u monotoniju ili nam izgleda dotrajalo i nezanimljivo. U odabiru boja, osim po vlastitim afinitetima ili pak zadatostima prostora (manje sobe primjerice ne vole tamne nijanse), ravnamo se vrlo često trendovima. Tako i poznati proizvođač boja Dulux svake godine izbaci novu hit boju.

Inspiracija prirodom

Za 2018. to je boja upečatljivog naziva Heart Wood. Riječ je o zavodljivoj nijansi ružičaste koja će svoje mjesto naći na zidovima svake prostorije u stanu – od dnevnog boravka, kuhinje i blagovanja pa sve do spavaonice, dječje sobe i hodnika. Baš ova nijansa ružičaste izabrana je od strane stručnjaka unutar Dulux globalnog estetik centra te stručnjaka i dizajnera iz cijelog svijeta kako bi nas povezala s nježnim, smirujućim bojama prirode te stvorila još ugodniju atmosferu unutar doma.

 

Za što dojmljiviji ugođaj prirode korištena je kombinacija nijansi: 10YR 28/072, 30YR 49/097, 60YR 20/117, 90RR 16/095, a stručnjaci iz Duluxa preporučuju proizvod za miješanje Diamond Matt

 

Stvaranje atmosfere kakvu želite

Velika prednost Heart Wood nijanse jest što je pogodna za kombiniranje s drugim bojama u svrhu stvaranja različitih, drugačijih atmosfera unutar vašega doma. Osim topline i prirodnosti, hit boja 2018. stvara dojam živosti, dinamike, nježnosti jer prilagodljivost nijanse omogućuje raznoliku kombinaciju boja, od zelene do plave, a sve u svrhu stvaranja raspoloženja pogodnog za vas.

 

U kombinaciji sa zelenom, korištene su nijanse Heart Wood 10YR 28/072 i 90BG 35/068 dok je preporučeni proizvod za miješanje Diamond Matt

 

Boje koje se vole

Također, Heart Wood boja može biti kombinirana sa zemljanim tonovima u svrhu stvaranja bogatih nijansi boja. S dodatkom plave boje razbit će toplinu i nježno rozu boju, a opet stvoriti dodatnu eleganciju i ugodnu atmosferu u vašem domu.

 

U kombinaciji s plavom korištene su nijanse 10YR 28/072, 50BB 08/171, 30RR 22/031 i 10YR 73/038, a prepručeni proizvod za miješanje je Diamond Matt

 

Sve nijanse ružičaste koju vidite na našim inspiracijskim fotografijama dostupne su za miješanje, uz 2500 drugih nijansi, na prodajnim mjestima trgovina boja i lakova i većih centara koji imaju Dulux miješalicu. Za sve odabrane tonove preporučuje se baza Diamond Matt koji zahvaljujući inovativnoj tehnologiji postiže visoku razinu otpornosti na habanje. Također, ova baza otporna je na mrlje i prljavštinu te omogućuje da vaše prostorije izgledaju odlično i nakon nekoliko godina. Stoga je baza Diamond Matt idealno rješenje za kućanstva s malom djecom, životinjama ili pak za vrtiće i škole.

Odvažite se i promijenite atmosferu u vašem domu novom hit bojom za 2018!

 

Komentari