Budite u toku: uredite svoju kuhinju prema najnovijim trendovima

Poznati sajam namještaja u Milanu ove je godine pokazao što je i dalje aktualno u dizajnu kuhinja, kao i koji su nadolazeći trendovi koji će vladati u idućim sezonama. Jedno je sigurno: bijeloj boji niti traga…

 

Tamne boje i mramor, koji su se nametnuli kao trendovi na sajmu namještaja u Milanu prisutne su i u kuhinjama. Prevladavaju uglavnom sive, zelene i smeđe nijanse, ali su primjetni i drugi trendovi. Neki od njih su već neko vrijeme aktualni, a sajam je potvrdio da se na njih i dalje može računati te da će biti veliki hit i idućih nekoliko sezona, ali je iznjedrio i neke nove tendencije u kuhinjama. Za vas smo pripremili izbor kuhinja koje su bile najzapaženije na sajmu.

 

Kuhinjski otoci su i dalje hit

Otoci su postali neizostavni element u kreiranju kuhinja, bez obzira koliko su one velike i u kojem su stilu. Njihova praktičnost i multifunkcionalnost po mjeri je suvremenog načina stanovanja i života. Za kuhinjskim otokom se može spremati hrana, kuhati, družiti intenzivnije s gostima dok se spravlja hrana, prati suđe, objedovati, smjestiti u njega ormare za skladištenje… Otoci su idealni i za male prostore te se, radeći prema narudžbi mogu raditi u manjim dimenzijama a istovremeno ostvariti svoju punu funkciju.  Na sajmu su dominirali oni s uzorkom prirodnih materijala – kamena, betona ili mramora.

 

Promo Stosa Cucine

 

 

Promo Ancona

 

 

Kuhinje kao zatvoreni ormari

Prije dvije-tri godine nitko nije htio čuti za kuhinje koje su pored fronti imale i dodatne, sklopive, koje bi razvlačenjem pretvorile kuhinju u ugradbeni ormar. Djelovale su hladno i plošno, poput laboratorija, a danas su takve kuhinje koje funkcioniraju kao ugradbeni ormari stvarnost i – veliki hit. Elegantne drvene ‘zavjese’ koje se uz pomoć vodilice razvlače i sklapaju idealne su za male prostore, mladenačke interijere te sve one koji vole inovacije i minimalizam.

 

Promo Scavolini

 

 

Viseće police su ono što tek dolazi

Pored napa nad kuhinjskim otocima u posljednje vrijeme počele su se sramežljivo pojavljivati i police. Kombinirane s napom, ali i samostalno. I sudeći po sajmu u Milanu, to je trend koji dolazi i iduće sezone će biti pravi hit. U visećim policama koje svoje uporište imaju u stropu i koje djeluju vrlo dekorativno u prostoru, osim posuđa, smještamo i bilje i začine, što je odlično rješenje kada kuhinja nema dovoljno kvadrata za skladišni prostor.

 

Promo Gruppo Lube

 

 

Promo