BISTA? ZAŠTO NE! Vaze i svijeće u obliku poprsja najnoviji su hit

Nakon što su nas prije nešto više od godinu dana osvojile genijalne vaze u obliku ženskih bokova i guza, sada se trend proširio i na glave i poprsja. Bista je tako ponovo postala in.

 

 


Gotovo da i nema interijera na Instagramu koji ne krasi barem jedna vaza u obliku glave kakve grčke božice, Davida ili pak nago tijelo inspirirano Antikom i ženskim oblinama ili pak junacima poput Davida.

Foto: Carrara Candles
Foto: Carrara Candles

Kako su guze s celulitom osvojile Instagram – i zašto je to baš super.

 


Najnoviji hit dodatak za dom sada su biste – i to u obliku vaza! Ukrašene raskošnim i šarenim buketima cvijeća, ove biste zaista plijene pozornost i gotovo da i ne trebate nijedan drugi ukras ili dodatak u svom dnevnom boravku ili hodniku.

Bista će izgledati odlično i u spavaćoj sobi, na komodi. Volite li manju dozu ekscentričnosti i eklektiku, ovo je super dodatak za vašu intimnu oazu koji će je odmah razigrati i dati stilski pečat.

Foto: House of modern Vintage
Foto: Wish

Osim vaza, popularan izbor su i stolne lampe ili svijeće inspirirane bistama. Ako ste ipak skloniji manje ekstravagantnim dekoracijama za dom, ovo je idealno za vas. Smjestite lampu ili svijeću na zidnu policu ili pak na radni stol. Stilska petica je zajamčena!

Foto: Carrara Candles
Foto: Anthropologie

Spadate li ipak među klasičare, bista može biti i samo to – bista. U antikvarijatima ili na buvljacima potražite one koje najbolje odgovaraju vašem domu. Stilizirati je možete na bezbroj načina, s obzirom na to da je ipak riječ o klasičnom komadu koji ne izlazi iz mode.

Ipak, budite svjesni da je bista vrlo upečatljiv komad koji će vjerojatno preuzeti dominantnu ulogu u vašem dekoru, osobito ako je riječ o većem komadu.

Ovisno o tome kakav stil volite, bistu ukomponirajte s ostatkom dekoracija. Preferirate li klasiku, dodajte joj srodne vaze i ukrase, a volite li ipak više modernije stilove, oslonite se na detalje posve suprotnog stila.

Foto: @nofeaturewalls

 


Još jedna popularna varijanta su i ukrasi inspirirani ženskim tijelima, odnosno antičkim skulpturama. Podjednako efektno izgleda ukrasite li je sušenim ili svježim cvijećem, kao i prazna. Odluka je na vama.

Foto: Instagram

Za koju god varijantu se odlučili, bista je zasigurno komad koji neće proći nezamijećeno, a gdje ga smjestili.

U nastavku donosimo izbor najboljih komada.

 

 

Komentari