OVO ĆE VAS ODUŠEVITI: 3 super praktična sustava koja štede dragocjeni prostor

Nemate mjesta za blagovaonski ili radni stol, kuhinja vam je mala pa nema dovoljno radne površine, a daska za glačanje vam smeta i neprestano se spotičete o nju te samo nagrđuje prostor? Pronašli smo tri fantastična, vrlo kreativna i inovativna rješenja za ove probleme koja će se uklopiti u svaki dom

 

 

 

Gotovo u svakom domu postoji potreba za kojim kvadratom više kako bismo mogli smjestiti osnovne i dovoljno velike komade namještaja ili pak skladištili svakodnevne pomagače u domu, poput primjerice daske za peglanje.

No, namještajem po mjeri i inovativnim sustavima koja se ugrađuju u njega, kao i u već postojeći namještaj, problem se može riješiti. U ponudi Elgrada pronašli smo tri proizvoda, tri mala čarobnjaka proizvođača Atim koja su nas oduševila. Ona će biti odgovor na mnoge poteškoće u organizaciji funkcionalnog i stilski skladnog prostora.


1. IZVLAČNI STOLOVI

Za blagovaonicu u suvremenim domovima obično ostane vrlo malo mjesta, a nekoć je ona bila središte oko kojeg se okupljala cijela obitelj. No, inovativna i kreativna rješenja donijela su doista sjajne sustave koji omogućuju da se unutar same kuhinje, bez zasebnog stola, ipak nađe mjesto za blagovanje, a da to nisu niti šank niti kuhinjski otok.

 

Izvlačni stol Lunch / Foto: Elgrad

Atim sustavi skriveni u kuhinjskom namještaju izvlačenjem mogu postati stabilni stolovi na kojima ćete svakodnevno moći blagovati i družiti se s obitelji i prijateljima. Ovo je izvrsno rješenje i za sve one koji imaju blagovaonicu kao zasebnu prostoriju ili dio dnevnog boravka pa žele unutar kuhinje imati dodatni stolić za brze obroke poput doručka i ispijanja omiljenog napitka.

 

Izvlačni stol Evolution / Foto: Elgrad

Ovakve sustave možete ugraditi i u bilo koju prostoriju gdje vam je potreban radni stol – u spavaću sobu ili dnevni boravak, ispod stepeništa, u hodniku… Stol na izvlačenje dobar je način organiziranja prostora u tijesnim dječjim sobama, vikendicama, apartmanima i stanovima za najam, a vrlo dobro bi se uklopio u vanjsku kuhinju koju mnogi imaju na natkrivenim terasama.

Izvlačni stol Evolution / Foto: Elgrad

Dobra strana izvlačnih stolova je i to što su posve prilagodljivi vašem prostoru, kako svojim dimenzijama, tako stilom i dizajnom. Izvlačni sustavi za stolove dolaze u više dimenzija – za elemente 600/900/1200 mm te kod nekih izvlačnih sustava možete i birati dužinu stola, standardna ili XL dužina, ovisno o proizvodu. Budući da Atim isporučuje samo izvlačni sustav, vi sami birate materijal i dekor za radnu plohu.

Sve to ove stolove čini sjajnim rješenjem i kada ih naknadno ugrađujete u postojeći kuhinjski ili bilo koji drugi namještaj.

Izvlačni stol Evolution / Foto: Elgrad

2. IZVLAČNE RADNE PLOČE

Mjesta u kuhinjskim ormarićima, pa tako i na radnoj plohi nikad dosta, zar ne? Radna ploha multifunkcionalna je površina koju, pored pripreme hrane, koristimo kao mjesto za odlaganje stvari koje svakodnevno koristimo, poput posudica sa začinima i aparata. Stoga zna vladati poprilična gužva, naročito kada je kuhinja male površine ili pripremamo objed za više osoba.

Atim je pronašao rješenje u izvlačnoj plohi koja produžava radnu plohu, a može, osim za odlaganje i pripremu namirnica poslužiti i kao mini stolić za brze obroke. Ovakav sustav koji je ugrađen unutar samog elementa radne površine namještaj čini funkcionalnijim i praktičnijim te se maksimizira prostor a da pritom ne narušava izgled kuhuinje.

Izvlačne ploče su vrlo stabilne te mogu biti dio novog ili se ugraditi u već postojeći komad namještaja.

 

Izvlačna radna ploha Shot / Foto: Elgrad

Izvlačna radna ploča pruža mogućnost da vaš kuhinjski prostor bude personaliziran i originalan – potpuno prilagođen vašim potrebama ali i stilskim željama. Birat možete između modela Flip Top, Opla Folding i Shot. 

Flip Top je dodatna izvlačna radna ploha u ravnini s postojećom kuhinjskom radnom pločom, Opla Folding je višenamjenska radna ploha u ravnini s elementom a Shot izvlačna radna ploča iz ladice.

Izvlačna radna ploha Opla Folding / Foto: Elgrad

3. MULTIFUNKCIONALNA DASKA ZA PEGLANJE

Pored usisavača i partfiša, daska za peglanje je jedan od pomagača u domu za koji nemamo adekvatno mjesto. Stoga godinama ima privremeni dom – naslonjena na zid ili iza vrata ili primjerice stoji pripravna u spavaćoj sobi zajedno s glačalom što nagrđuje cjelokupni dojam prostora.

Dok čekamo veći dom ili adaptaciju kako bismo pametnije isplanirali prostor i pronašli mjesta za vešeraj ili primjerice neki ormar po mjeri u koji bismo ga sklonili, postoji jednostavnije i pristupačnije rješenje – Atim sklopiva daska za glačanje, koja dolazi u varijanti sa ili bez noge. Bez obzira koji ćete model izabrati, ovakve sklopive daske zauzet će minimalno mjesta u vašem domu.

 

Izvlačna daska za glačanje Prua i Prua Lift / Foto: Elgrad

Tako će se riješiti problem skladištenja daske za peglanje i u najmanjim domovima. Vrlo su prilagodljive i uklopit će se u neku od postojećih prostorija (i to doslovno bilo koju od njih, pa čak i kupaonicu ili prostor ispod stepenica i garažu!), gdje vam najviše odgovaraju. U svaku od njih možete ugraditi sistem ovih daski za peglanje koja će se nakon upotrebe sakriti iza fronte ormara ili ladice komode iz kojih ste ih izvukli.

U ponudi su tri modela, Prua, Prua Short i Prua lift. Prva dva razlikuju se u dubini elemenata – Prua se ugrađuje u minimalnu dubinu elementa 535 mm, dok Prua Short ide u minimalnu dubinu od 450 mm. Prua Lift je sustav koji omogućuje upotrebu podizne daske za glačanje s aluminijskom nogom, za dodatnu stabilnost i nosivost.

Više o ovim genijalnim daskama saznajte OVDJE.

Izvlačna daska za glačanje Prua Short / Foto: Elgrad

 

Svi Atim proizvodi su po narudžbi, a za sve upite oko navedenih proizvoda obratite se na kontakt: webshop@elgrad.hr

 


PROMO

Komentari