MISLITE I NA TRENDOVE PRILIKOM UREĐENJA: nove boje i uzorci u modernim blagovaonicama

Funkcionalnost, udobnost, toplina i visoka doza stila – to je ono što uglavnom svi želimo u svojim blagovaonicama. Pored ovoga, želimo da one budu aktualne, odnosno i u trendu.

 

 


Uređujete li svoj životni prostor od nule ili se spremate na renovaciju, svakako ne zapostavljajte blagovaonski dio. U koncept uređenja uključite i trendove.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

U projektima studija Mirjane Mikulec pronašli smo nekoliko trendova koji vladaju u modernim blagovaonicama, a odnose se prije svega na boje, materijale i uzorke. Tako ćete, pored funkcionalnosti i potrebne topline, postići i estetiku, pa će blagovaonica biti smislena cjelina koja plijeni svojim izgledom.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko MIhalić

ZEMLJANE NIJANSE

Kada su boje u pitanju, vraćaju se opet zemljane nijanse – svijetlo smeđa, bež i narančasta. Već nekoliko sezona u interijere se uvukla zagasito narančasta, a sada dolaze i njezini svjetliji tonovi.

Dok su svijetlo smeđa i bež klasik s kojim ne možete pogriješiti i ustvari igra na sigurno, narančasta je pravi mali iskorak u uređenju za one odvažnije. No, vjerujemo da će mnogi, a ne samo oni hrabriji, nakon ovih primjera razmisliti o ovoj toploj nijansi koja zagrijava svaki prostor.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

ZAGASITO NARANČASTA

Osim što je vrlo lijepa i ostavlja dojam ugode, zagasito narančasta je vrlo zahvalna nijansa jer se može kombinirati s nizom boja te se jako dobro snalazi u različitim stilovima.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: MARKO CINDRIĆ

 

TAMNO ZELENA

Pored ovih zemljanih nijansi, tamno zelena i dalje vlada interijerima, pa tako i blagovaonicama. Najbolje funkcionira na tapeciranom namještaju i kuhinjskim frontama, a sve češće se odabire i za keramičke obloge u kupaonici.

Blagovaonske stolice u tamno zelenoj vrlo su zahvalne za održavanje jer su mrlje manje vidljive, a ako su presvučene baršunom ili nekom njegovom imitacijom, onda su elegancija i doza luksuza zagarantirane.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

ANTRACIT SIVA I CRNA

Za ljubitelje manje upečatljivih boja, tu su vječita siva (naročito antracit siva) i crna koje su sada i vrlo atraktivne jer su jedan od trendova u interijerima i ove dvije tamne boje.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko MIhalić

UZORAK ŠPANJOLSKE TRSKE

Pored tapeciranih stolica, u trendu su i one čije je sjedište i naslon presvučeno španjolskom trskom tj. ratanom te neodoljivo podsjećaju na kultne Thonetove stolice. Pored stolica, ovaj uzorak je vrlo popularan na komodama i visilicama te frontama ormara.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko MIhalić

TAMNO DRVO

Drvo je uvijek bio omiljeni materijal u blagovaonicama – mijenjale su se, pored oblika stola i stolica, samo vrste drveta odnosno, nijanse. Nakon godina svijetlog drveta, danas prevladavaju tamne nijanse, prije svega wenge hrasta i oraha koje donose rafiniranost prostoru.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko MIhalić
Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

IGRA LETVICAMA

Letvice su veliki trend u svim prostorijama doma, a idealna su dekoracija za zid u blagovaonici. Daju toplinu prostoru pa su savršen dodatak minimalističkom stilu uređenja, a usto su i vrlo praktične jer štite blagovaonske zidove od habanja pomicanjem stolica i mrlja od hrane i pića.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto Darko Mihalić

ELEGANTNE POVRŠINE

Moderni stolovi iznad svega vole gornju plohu s uzorkom kamena ili mramora, granita, travertina ili pak stakla u boji. Ponekad je teško naći ovakve gotove modele stolova, a rješenje je u onima po mjeri. Birajte kvalitetnu gornju plohu koja imitira mramor, jer će biti znatno vjernija originalnom materijalu i ostavljati znatno bolji dojam.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko MIhalić

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak
Komentari