Zelena: hit boja 2016.

Pratite li trendove u interijerima, zasigurno ste već primijetili da je ova godina u znaku zelenih nijansi. Prolazi sve – od svijetlih, pastelnih pa do sivo-zelenih, ali najtraženije nijanse su bogate, hladne i tamne nijanse.

Posljednjih godina popularan su izbor za zidove bile bijela, siva, bež ili kakva druga nijansa iz neutralnog spektra, vjerojatno kao posljedica sveprisutnih trendi stilova kao što su industrijski, skandinavski ili shabby chic. Zasićenje bijelim interijerima, čini se, toliko je veliko da i skandinavskim stilom inspirirani prostori svesrdno prigrljuju smaragdne nijanse.

Osim zidova, ova upečatljiva boja krasi i namještaj, osobito onaj za sjedenje poput sofa i fotelja, ali ni druge prostorije nisu imune na zelenilo.

Via Homeadore
Via Homeadore

Spadate li među ljubitelje svjetlih i nježnijih nijansi, predlažemo da pokušate s pastelnim ili blijedim nijansama koje uvijek možete nadogaditi detaljima u intenzivnijim bojama. Tamne, ali i one svjetle nijanse zelene odlično se slažu sa žutom, plavom i sivom, što je čini jednostavnijom za kombiniranje, no što mislite.

Pinterest
Pinterest

Osim s navedenim bojama, zelena se sjajno slaže i s vrlo popularnim geometrijskim motivima.

Fermliving
Fermliving
Pinterest
Pinterest
H&M
H&M
Pinterest
Pinterest
H&M
H&M
Komentari