RJEŠENJE ZA CIJELU GODINU: napredni štedljivi sustav koji grije ili hladi prostor

Moderni sustavi održavanja idealne temperature u našem domu sve su popularniji zbog niza dobrobiti koje donose u naš život. Naš favorit je dizalica topline koja po potrebi grije i hladi prostor te je tako moćni saveznik tijekom cijele godine!

 

 

 


Iako vam je u ovom trenutku bitno samo kako rashladiti svoj dom, mi vam nudimo uređaj koji će vas, kada ljeto i sezona vrućina završi, grijati u jesenskim i zimskim danima. U svakom slučaju isplati se uvijek gledati dugoročno i razmišljati praktično, zar ne? Tako ćete za svaku sezonu, u samo jednom uređaju, imati saveznika koji će vam omogućiti optimalnu temperaturu koja će vam boravak u domu učiniti ugodnijim.

Današnji način života sve više ima potrebu za multifunkcionalnim proizvodima, koji bi usto bili ekološki prihvatljivi te laki za održavanje. Sve to imaju dizalice topline, prava mala čuda napredne tehnologije u interijerima. Riječ o sustavu grijanja i hlađenja za dom, a u nastavku kojeg smo realizirali u suradnji s tvrtkom Bosch saznajte kako funkcioniraju kao i još neke njegove prednosti.

 

Dizalica topline Plochingen / Foto: Bosch

KAKO RADI DIZALICA TOPLINE

Dizalica topline radi na principu hladnjaka koji oduzima toplinu ohlađivanim namirnicama i na stražnjoj strani uređaja predaje je zraku radne okoline.

Dizalica topline oduzima toplinu zraku prirodnog okoliša i predaje je instalaciji grijanja. Toplina pri tome koristi prirodni smjer toka od toplog do hladnog, u zatvorenom krugu rashladnog sredstva, putem isparivača, kompresora, kondenzatora i ekspanzijskog ventila. Ili jednostavnije, toplina oduzeta iz zraka prirodnog okoliša pumpa se na višu temperaturu”, objasnili su nam iz Boscha te dodali da je za rad njihove dizalice topline potrebna samo električna energija.

Koristeći električnu energiju, dizalica topline izvlači toplinu iz zraka i predaje je kući, dok u ljetnim mjesecima radi obrnuto.

Osim što su ekološki prihvatljive jer smanjuju emisiju CO2, dizalice topline su i energetski učinkovite jer koriste vanjski zrak za zagrijavanje odnosno hlađenje te troši znatno manje električne energije, čak do četiri puta.

 

Foto: Bosch

 


DIZALICA TOPLINE TIŠA OD MODERNE PERILICE SUĐA

Boschov najnoviji model dizalice, Compress 6000 AW vjerojatno će vam, kao i nama, privući pažnju svojim modernim, kompaktnim i atraktivnim dizajnom, uvelike inspiriran retro modelima kućanskih uređaja zbog zaobljenih rubova i linija.

No, tu su još brojne tehničke karakteristike koje je čine idealnom za suvremeni način života. Pored energetske učinkovitosti i štedljivosti te reverzibilnosti odnosno mogućnosti grijanja i hlađenja prostora, dizalica Compress 6000 AW zrak/voda priprema toplu vodu.

Efikasna je do vanjske temperature od čak -20 stupnjeva, a ugrađeni električni grijač omogućava dogrijavanje.

 

Foto: Bosch

Sastoji se od vanjske jedinice koja je cijevima za vodu spojena s unutarnjom jedinicom te se vrlo brzo instalira. Unutarnja jedinica dolazi u nekoliko modela te može biti samostojeća ili za montažu na zid, što je čini prilagodljivom i za manje prostore. Tako, osim što štedi energiju, štedi i prostor.

Usto je vrlo lagana i tiha te jednostavna za upravljanje zbog svoga jednostavnog zaslona. No, možete regulirati rad dizalice i IP sučeljem koje je ugrađeno u nju.  To omogućava praktično daljinsko upravljanje dizalicom preko interneta – sve što vam treba za to je pametni telefon i aplikacija Bosch ProControl.

Sve ovo čini ih idealnim za nove domove i zgrade, ali i za unapređenje postojećih toplinskih sustava.

Foto: Bosch

PROMO

Komentari