Veličanstvenih 7: ovi komadi su nam se najviše svidjeli na Zagreb Design Weeku

Iza nas je peto izdanje festivala Zagreb Design Week, koji nam je i do sada predstavio i novitete iz svijeta dizajna. Lijepo je vidjeti da domaća proizvodnja nije posve posustala i da još uvijek imamo što pokazati svijetu

 

Netom završeni Zagreb Design Week dokazao je još jednom kako domaću publiku itekako zanima produkt dizajn – od detalja za dom, namještaja pa sve do inovativnih materijala i koncepata u stanovanju. Tome svjedoči i velik broj zaljubljenika u dizajn, arhitekturu i uređenje interijera koji je od 12. do 20. svibnja posjetio halu V Tehničkog muzeja. Nova lokacija u poznatom muzeju u centru grada predstavila je 350 izlagača iz cijeloga svijeta, iznjedrila je neka nova dizajnerska imena, kao što je premijerno predstavila i novitete iz produkt dizajna.

Pogledajte sedam komada iz domaće produkcije koji su nam se najviše svidjeli. Vjerujemo da ni vi nećete ostati ravnodušni i da će neki od ovih proizvoda krasiti vaše interijere. B

U galeriji pogledajte i neke druge proizvode koji su nam zapeli za oko!

 

Promo/Zagreb Design WeekBAAR je nova kolekcija namještaja za sjedenje koja se sastoji od barskih stolaca i stola izrađenih od svijetlog prirodnog drveta i bijele plastike. Iza ove moderne i jednostavne linije stoji zagrebačka produkt dizajnerica Ada Kezić i njezin studio A1 FORMAT.

 

 

Promo/Zagreb Design Week

Kolekcija KOKO Hane Cilige Zadro izazvala je veliku pažnju. Riječ je o projektu koji je još uvijek ‘work in progress’, a na Zagreb Design Weeku je prikazana transformacija prototipa koji će predodrediti i ostatak serije. Koko je zamišljen kao višenamjenski pametni dječji namještaj, koji se mijenja kako djeca odrastaju. Nastao je kao odgovor na problem manjka životnoga prostora i viška osjetilno preopterećenih predmeta namijenjenih djeci.

 

 

Promo/Zagreb Design Week

Ines Vlahović kreirala je poseban jastuk T-Sea, punjen suhim listovima lažine s obale Jadranskoga mora. Jastuk je nastao na temelju promišljanja o korištenju ekološki održivog materijala – morske trave te u primjeni koncepta inspiriranog oblikom čajne vrećice. Dizajn jastuka prenosi priču o osnovnim vrijednostima otvarajući mogućnost novog pogleda na predmet suvremenog življenja. T-sea nas svojim šuškanjem i mirisom mora poziva na emotivnu interakciju i kontakt s našom iskonskom prirodom.

 

 

Promo/Zagreb Design Week

Dizajnerski duo Kristina Lugonja i Filip Havranek predstavili su sustav rasvjetnih tijela OVERLAP sastoji se od ovjesne, podne i stolne varijante. Glavnu specifičnost čini materijal – sjenilo svjetiljke, kompozit tkanine i polimera što rezultira materijalom koji ima karakter i taktilnost tkanine, a istodobno fleksibilnost i čvrstoću plastike. Nastao je uz potporu Kvadrata, danskog proizvođača filca od 100-postotne vune koji se koristi za dobivanje kompozita.

 

 

 

Promo/Zagreb Design Week

Dizajnerica Sanja Rotter kreirala je kolekciju stolića Rot. Ideja projekta je stvoriti mutirajući sustav predmeta inspiriran tradicijom koji koristi staru, tradicionalnu tehnologiju tokarenja, daje nove i neočekivane rezultate i drukčije forme. Cilj je autentičan i autohtoni hrvatski dizajn koji se oslanja na vlastitu tradiciju, kulturu i kolektivnu memoriju, bez oponašanja i referiranja na dominantne strane trendove.

 

 

Promo/Zagreb Design Week

FERRUM STYLE predstavio se na tjednu dizajna i s prekrasnim klub stolićima Gala iz kolekcije Unrest. Osnovni materijal stolića je metal koji svojom čvrstoćom nosi cijelu priču. U kombinaciji sa staklom dobiva nove dimenzije. Staklo je ručno oslikano jedinstvenom slikarskom tehnikom koju je razvila umjetnica i dizajnerica Merien King, što svaki stol čini funkcionalnim i unikatnim umjetničkim djelom.

 

Promo/Zagreb Design Week

 

OUTOFBOX je na Zagreb Design Weeku predstavio nekoliko svojih proizvoda, između ostaloga i kolekciju stolaca KIT, u kojoj se još nalaze i stolovi. Osnova kolekcije je prirodno drvo oraha, hrastas, jasen ili bukve s tapeciranim sjedalom od tkanine ili ibis kože.

Outofbox je inače nova dizajnerska marka za uređenje interijera sa sjedištem u Zagrebu, a nedavno su otvorili i ‘multibrand’ trgovinu. Cilj im je kreirati i predstavljati dinstvene i bezvremenske proizvode koji će vašu svakodnevicu učiniti ljepšom jer vjeruju da dobar dizajn pripada svima.