SVJEŽE BLAGDANSKE IDEJE: nabavite svoje božićne dekoracije na vrijeme

Ako ste od onih kojima uređenje doma za blagdane počinje već u studenom, prije nego krene Advent, ili jednostavno volite nabaviti dekoracije na vrijeme, imamo za vas svježe ideje i inspiraciju koju smo pronašli u Bauhausu.

 

 


Iz godine u godinu možemo primijetiti kako se pomiče vrijeme blagdanskog dekoriranja i kako je ono sve manje rezervirano samo za nekoliko dana prije Božića. Brojne obaveze, zahtjevan posao i užurbana svakodnevica ponekad nas požure pa u studenome počinjemo s ukrašavanjem doma. A sve je veći broj onih koje to iznimno veseli i uživaju u dekoriranju i svom tom blagdanskom ozračju, pa žele da ono što duže traje. Stoga, više nikoga ne iznenađuje ukrašeno božićno drvce prije početka Adventa, zar ne?

Kako bismo vam pomogli u potrazi za inspiracijom i potakli vas da vaš dom zasja u novom blagdanskom ruhu, s nekim novim komadima, u ponudi Bauhausa pronašli smo sjajne ideje.

Foto: Bauhaus

OSTVARENJE BOŽIĆNE BAJKE

Idilične fotografije ili filmske scene božićnog drvca uz kamin iz nekih davnih vremena postale su stvarnost. Povratkom kamina i novih konzolnih modela ovakva blagdanska kreacija postala je lako moguća. Ako još niste pronašli mjesto za konzolni kamin ili peć na drva, sada je pravo vrijeme za to jer će uz pomoć dekoracija još više doći do izražaja.

Pored jelke, ukrasite prostor oko kamina tako što ćete dodati dekoracije poput girlanda od zimzelenih grančica, kuglica, svijećnjaka, figura… a sve možete začiniti s ukrasnim jastucima prigodnih motiva i boja. I tako ćete napokon ostvariti svoju božićnu bajku!

Foto: Bauhaus

 


ŠTO SU BLAGDANI BEZ VIJENCA?

Baš kao i drvce, tako je vijenac središnja dekoracija blagdana bez koje je Božić nezamisliv. No, suvremeni trendovi donose vijence u gotovo svim prostorijama doma te, naravno, na ulaznim vratima, obješenima na prozoru ili lusteru. Vijenci također sjajno funkcioniraju kao aranžman na stolu, komodi ili kaminu. Tako da vijenaca nikad dosta, zar ne?

Oni mogu biti tematski povezani, a ako se ne možete odlučiti za jedan stil, onda mogu doista biti različiti u svome dizajnu. Bauhaus osim gotovih adventskih vijenaca nudi bazu odnosno kolut od slame, zimzelenih grana ili pak pruća u raznim bojama pa im sami možete dodavati dekoracije po želji.

Poigrajte se ovog Božića vijencima na novi i originalan način!

 

Foto: Bauhaus

 


KUGLICE U NOVIM ULOGAMA

Obično ih vežemo za božićno drvce, no kuglice se mogu naći u svakom kutku doma, u različitim dekoracijama i kombinacijama. Stoga svake godine vrijedi nabaviti novu kolekciju kuglica i od njih izrađivati vijence, aranžmane, obnoviti ‘postavu’ na drvcu… Pored sjajnih, vrlo su tražene i mat kuglice, a efektna je i njihova kombinacija koju možete jednostavno složiti u zdjelu ili vazu od prozirnog stakla.

Ako želite bogatiji aranžman, dodajte im prigodne dekoracije. Odlučite li se staviti u zdjelu ili vazu s kuglicama i lampice, tada ćete imati pravu ambijentalnu rasvjetu koja će stvoriti čaroliju u prostoru.

Pored kuglica koje su klasik u dekoracijama, hit su orašari koji su doživjeli svoj veliki povratak prije nekoliko sezona. Naročito su atraktivni kada složite čitavu kolekciju orašara i prizovete tako nostalgiju u svoj dom. Možda je baš ovaj Božić pravo vrijeme za to?

 

Foto: Bauhaus

 


PATULJCI SU ‘MUST HAVE’

Pored orašara, veliki hit u blagdanskim dekoracijama su patuljci i vilenjaci. Pored tradicionalnih dekorativnih elemenata kao što su drvce, kuglice, vijenac ili anđelčići, svakako unesite malo trendova te se pored orašara, odlučite i na barem jednog vilenjaka. No, kada vidite koliko modela u svojoj ponudi ima Bauhaus, poželjet ćete, baš kao i s orašarima, imati cijelu kolekciju.

Jer, ovakve dekoracije nikoga ne ostavljaju ravnodušnima, a mjesto im možete pronaći u svakom kutku doma – od božićnog drvca, police, komode, prozorske daske…

Foto: Bauhaus

NALJEPNICAMA ĆETE TEŠKO ODOLJETI

Naljepnice su omiljene dječje dekoracije u vrijeme blagdana i mališani jedva čekaju kada će vesele i prigodne motive i likove zalijepiti na prozor svoje sobe, kuhinje ili boravka. No, kako se mnogi odrasli Božiću vesele poput djece jer ih blagdani upravo podsjećaju na bezbrižne dane djetinjstva, naljepnice nisu samo rezervirane za najmlađe. Dajte si oduška i ukrasite svoj dom koristeći naljepnice.

U ponudi Bauhausa pronašli smo vodootporne i samoljepljive naljepnice koje je, osim na staklo, moguće lijepiti i na sve glatke površine koje nisu lakirane. Dakle, vaši zidovi i namještaj, pored prozora, čekaju svoje naljepnice…

 

Foto: Bauhaus

 


PROMO

Komentari