TOP 5 STOLIĆA: odaberite najmoćniji detalj svakog dnevnog boravka

Bez obzira na broj kvadrata, svaki dnevni boravak nezamisliv je bez klub stolića. Prije svega zbog njegove praktične uloge, a onda i dizajna. Jer, nerijetko je baš stolić ono što zaokupi našu pažnju kada uđemo u najdražu prostoriju u domu. Stoga zaslužuje posebnu pažnju prilikom odabira. U suradnji s Kare Hrvatska nudimo vam pet prijedloga

 

 

Dnevni boravak bez klub stolića? Moguće je, ali tek na kratko vrijeme, dok ne odaberemo svoj savršeni primjerak. No, kako je riječ o osnovnom komadu namještaja, i u vrijeme dok ga ne nabavimo, moramo pronaći alternativu za njega. Obično je to stari stolac, kutija za skladištenje ili tabure jer jednostavno moramo negdje odložiti šalice, čaše, upravljače, mobitele… Ako ste trenutno u preuređenju svoga doma ili razmišljate čime biste mogli osvježiti boravak (ali i bilo koju drugu prostoriju u domu, jer stolić je svugdje dobrodošao), onda je novi klub stolić svakako onaj komad namještaja o kojem treba razmisliti.

 

Što je u trendu?

Klub stolić je moćan detalj u boravku i posebnu pažnju posvetite njegovu izgledu. I ne libite se trendova, naročito ako želite imati atraktivan dnevni boravak. Trendovi u svijetu klub stolića danas donose doista puno toga. Kada je riječ o materijalima, vrlo su popularni drveni, stakleni te oni s uzorkom mramora i betona te konstrukcijom odnosno tijelom od metala, nerijetko oblikovanim u mrežu.  Također, hit su stolovi koja imaju zlatnu, bakrenu ili srebrnu površinu ili je metalni dio premazan njima. Od oblika su naročito popularni okrugli te pravokutni te setovi od dva ili tri stolića različitih veličina, a sve češće dnevni boravci imaju i pomoćne stoliće koji vole preuzeti ulogu noćnih ormarića u spavaćoj sobi.

 

Savjeti prije kupnje

U odabiru pravog stolića za boravak, pored izgleda, moramo imati nekoliko stvari na umu: naše potrebe s obzirom na broj članova obitelj i naviku primanja gostiju, veličinu prostorije te oblik, materijal i dizajn koji najbolje odgovara prostoru. Stolić može biti upečatljiv i jak stilski akcent koji će podići prostor, no pazite da ne pretjerate u veličini i da ne odaberete neki glomazni model ili neadekvatan materijal i oblik koji će stvoriti stilski nesklad. Dizajneri savjetuju da biramo stolić koji nije duži od sofe. Ako je dnevni boravak skučen, onda svakako izbjegavajte okrugle modele te radije birajte ovalne ili četvrtaste. U malim prostorima treba izbjegavati i stolove prenaglašenih, izbočenih nožica.

 

U nastavku donosimo najbolje modele klub stolića iz asortimana Kare Hrvatska!

 

Klub stolić Cesta gold, 6979 kn /Foto: KARE Hrvatska

 

 

Klub stolić Puro set, 5549 kn /Foto: KARE Hrvatska

 

 

Stolić Key West, 3489 kn / Foto: Kare Hrvatska

 

Set stolića Wire, 2689 kn / Foto: Kare Hrvatska

 

Klub stolić Network, 5699 kn / Foto: KARE Hrvatska

 

PROMO

Komentari