UGODNA I OSVJEŽAVAJUĆA PEACH FUZZ: dizajneri predlažu kako boju godine unijeti u dom

Boja godine je, prema Pantoneu, poznatom američkom Institutu za boje, Peach Fuzz.  Nježna i osvježavajuća, a istovremeno vrlo ugodna nijansa koja kombinira ružičastu i narančastu, izvrstan je prijedlog za makeover doma. Evo kako je unijeti u životni prostor!


Što se proljeće više približava, tako počinjemo intenzivnije razmišljati o promjenama u svome domu – od sitnih zahvata kojima bismo osvježili prostor pa sve do novih komada namještaja pa i renovacija koje bi uključivale građevinske radove i potpunu obnovu jedne ili više prostorija.

Foto: Pantone

Predlažemo da razmislite o prekrasnoj novoj nijansi koju je Pantone odabrao za boju 2024.-e. Ova dinamična, vedra, a istovremeno topla, smirujuća, ugodna i nježna boja koja čini dobru ravnotežu narančaste i ružičaste doista će osvježiti i unijeti promjenu u svaki prostor.

Pantone je odabrao boju godine za 2024. Upoznajte toplu i nježnu nijansu Peach Fuzz

 

Donosimo ideje i savjete dizajnera kako urediti dom s nijansom Peach Fuzz!

Foto: Playground Al

Utoplite prostor uz Peach Fuzz

Tonovi breskve, na koje Peach Fuzz uvelike podsjeća, dobro se slažu s drugim bojama, poput crne, bijele i tamno plave. Tako da je za očekivati da ćemo u ovoj godini, a i nekoliko idućih, vidjeti mnoge ovakve kombinacije.

“Ova svijetla i gostoljubiva nijansa može se koristiti bilo gdje. Ako želite osvijetliti svoju tamnu dnevnu sobu, ugrijati svoju blagovaonicu ili dodati dašak boje u dom kojim vladaju neutralni tonovi, Peach Fuzz vam sigurno odgovara”, smatra dizajnerica Tracy Morris.

Foto: MyDecor

“Kada imate moderan prostor koji djeluje pomalo hladno, razmislite o dodavanju Pecah Fuzz. Kada unesete boju breskve u dekorativne ili uporabne detalje, njezin topli ton dopušta tamnim bojama da iskoče. To usmjerava naš pogled na nijansu breskve, unoseći dodatnu toplinu u potencijalno hladan prostor.”, dodaje dizajnerica.

Foto: Ruggable

 


Naglasite dom tekstilom boje breskve

“Peach Fuzz nije baš boja koju bih odabrala da preplavi i dominira prostorom. Ovo je stvarno prekrasna akcentna boja za zagrijavanje prostora, ali treba paziti da ne bude previše nametljiva”, ističe dizajnerica Sarah Storms.

Dizajnerica također smatra da je ova nježna i topa boja definitivno odmak od odvažnosti jer je više ukorijenjena u organskom te nudi smirenost. Savjetuje da koristimo ovu boju kao naglasak na tekstilu.

Foto: MyDecor

“Razmislite o prekrasnim printevima u velikim i malim količinama – na jastucima, posteljini, zavjesama, dekicama. A ako je koristite jednobojno, svakako odaberite tekstil s teksturom poput bouclea ili zanimljivog tkanja. Najlakše je  ovu boju uklopiti u dnevnu ili spavaću sobu, ali sviđa mi se i deja da je ugradite i u svoju kupaonicu kroz stvarno cool pozadinu”.

Foto: Domino

Super spoj: Peach Fuzz i terakota

Nijansa Peach Fuzz dizajnericu Elizabeht Drake podsjeća na klasičan britanski izgled za sobe ispunjene ulaštenim namještajem od mahagonija i zlatnim okvirima i zrcalima.

“Ovo je odlična boja za sobe s manje sunčeve svjetlosti. Boja breskve unosi sjaj u prostoriju, bez obzira na količinu dnevnog svjetla. Blagovaonice obično imaju manje tekstilnih površina i ja bih je koristila na zidovima kako bih unijela mekan, topao osjećaj u prostor”.

Foto: Hommes studio

Dizajnerica predlaže kombinaciju Peach Fuzza i terakote.
“Terakota funkcionira s breskvom, to je ustvari njezina posvijetljena verzija“.

Foto: Domino

Ispunite dom cvijećem u Peach Fuzz tonovima

“Peach Fuzz je pomalo iznenađujući izbor, ali u skladu s nostalgičnim trendovima boja posljednjih godina prema neobičnim toplim tonovima koji podsjećaju na nevinije vrijeme – u ovom slučaju, na 1980-e. Označava napor da zadržimo glavu gore i gledamo s vedrije strane usred mnogih zabrinjavajućih problema u svijetu”, smatra Caroline Kopp, američka dizajnerica.

Foto: Nordroom

“Peach Fuzz me podsjeća na bombone i voćna punjenja u pralinama. Mislim da će to učiniti ljude budnima i vedrima, Peach Fuzz je izvrstan kao nadopuna neutralnim tonovima poput bijele ili bež. Ako želite malo jače kontraste, razmislite o zelenoj ili plavoj. Stoga će biti dobra kombinacija u dječjim sobama i kupaonicama”, dodaje.

Foto: MyDecor

 

Komentari