LUKSUZNE NEKRETNINE: saznajte koji stanovi, kuće i apartmani se mogu tako zvati

Često za neke stanove i kuće kažemo da su luksuzni s obzirom na izgled interijera u kojem vladaju raskoš i elegancija te dizajnerski komadi namještaja. Sonja Toš iz agencije Nekretnine Mirjana Mikulec otkriva nam što bi sve morala sadržavati jedna nekretnina da bi se smatrala luksuznom.

 


Pojam luksuza označava raskoš, ali pritom uglavnom mislimo na raskošnu unutrašnjost u kojoj ima dovoljno prostora, a namještaj je dizajnerski. S raskoši uglavnom više vežemo eleganciju i klasiku, nego primjerice rustikalni ili pak minimalistički stil. No, je li to baš tako?

Sonja Toš iz agencije Nekretnine Mirjana Mikulec otkriva nam što sve karakterizira luksuzu nekretninu.

Kao i u svijetu mode, tako i u svijetu tržišta nekretnina postoje trendovi koji definiraju pojam luksuza. Ne možemo svaku malo veću ili raskošniju kuću smatrati luksuznom nekretninom. Da bi neka nekretnina opravdavala termin luksuza mora zadovoljavati nekoliko kriterija.

POTRAGA ZA NOVIM DOMOM: otkrivamo što sve utječe na status dobre lokacije nekretnine

Agentica Sonja Toš / Foto: Darko Mihalić

KVALITETA IZGRADNJE, NAMJEŠTENOST…

Tako ćemo za nekretninu koja se nalazi na hit destinaciji, atraktivnoj lokaciji, koja je izgrađena od najboljih i najkvalitetnijih materijala te opremljena sa skupocjenim namještajem, moći reći da spada u kategoriju luksuznih nekretnina.

No, osim tih karakteristika potrebno je da nekretnina jamči privatnost jer mnogi kupci koji si mogu priuštiti takvu nekretninu zahtijevaju da za te novce dobiju i svoj mir i privatnost, bijeg od znatiželjnih pogleda.

Foto: Unsplash

KVADRATURA I OPREMLJENOST

Također bitna stavka je i kvadratura. Da bi neka nekretnina bila luksuzna potrebno je da ima osim prostranog dnevnog dijela (dnevni boravak, kuhinja, blagovaona), i 3 ili više spavaćih soba sa vlastitim kupaonicama, garažu za barem 2 do 3 automobila, po mogućnosti kućni wellness ( sauna, jacuzzi…), vinoteka, vanjski bazen, prostrano dvorište…

Neke nekretnine imaju još vlastito tenisko ili košarkaško igralište. Svi ti dodatni sadržaji podižu vrijednost nekretnine.

Foto: Pexels

MIKROLOKACIJA

Ono što je najbitnije je sama mikrolokacija nekretnine. Ako pričamo o obali, naravno da će, što je stan ili kuća bliže moru (a naročito uz samo more ili prvi red do mora), cijena nekretnine biti veća.

Svi vole uživati u morskom zraku i predivnim zalascima uz more. Što samu nekretninu čini još atraktivnijom. A naročito činjenica da ako se zaželite okupati u moru, dijeli vas svega par koraka od vašeg doma do mora.

Mnogi stranci traže i vez za svoj brod, tako da ako nekretnina ima dodatno još i vez i to podiže cijenu u jednoj mjeri. Također je bitna i blizina aerodroma ili da je udaljenost do nekretnine maksimalno do 10 sati vožnje autom.

TRENDOVI: otkrivamo što se trenutno najviše traži na tržištu nekretnina

Foto: Sidekix Media, Unsplash

LUSKUZNE NEKRETNINE NA OBALI

Na našoj obali najviše takve luksuzne nekretnine kupuju stranci. Neki uzimaju kao investiciju pa iznajmljuju ali neki ih kupuju kao svoj drugi dom, gdje će provesti nekoliko mjeseci. Korona je pokazala da je moguće neke poslove obavljati i iz udobnosti vlastitog doma. Tako da je i to pogodovalo kupnji tzv. svog drugog doma.

Ono što možemo reći za luksuzne nekretnine je da su one „otpornije“ na ekonomske situacije i tržišne promjene jer su ciljani kupci oni koji su financijski stabilni i najčešće takve nekretnine ne kupuju putem kredita.

U našoj Agenciji imamo u ponudi nekoliko luksuznih nekretnina pa i ovim putem pozivamo zainteresirane da slobodno pogledaju našu ponudu na našoj web stranici Mirjana Mikulec nekretnine.

Foto: Frepik

Izdvojili smo pet luksuznih:

LUSKUZNA VILA, KOLOČEP

Nekretnine Mirjana Mikulec

VILA, ROŽAT (Dubrovnik)

Nekretnine Mirjana Mikulec
Nekretnine Mirjana Mikulec

KUĆA; ŠESTINSKI KRALJEVEC, ZAGREB

Nekretnine Mirjana Mikulec
Nekretnine Mirjana Mikulec

LUKSUZNA VILA, VRBNIK

 

Nekretnine Mirjana Mikulec
Nekretnine Mirjana Mikulec

 


VILA, KOLOČEP

Nekretnine Mirjana Mikulec
Nekretnine Mirjana Mikulec

 


 

Komentari