CRNA JE VRUĆI TREND U EKSTERIJERU: ništa neće tako istaknuti detalje i zelenilo kao tamna podloga

Ne samo antracit siva, nego je i crna postala jedan od kolorističkih trendova u uređenju eksterijera. Balkoni, terase i vrtovi vole ovu tamnu neutralnu nijansu koja vješto izbalansirana s drugim bojama stvara topao i ugodan prostor

 

 

Skandinavski stil više nije dominantan u interijerima, no zato njegova popularnost raste u eksterijerima. U želji za drugačijim i originalnim izgledom, kojim neće vladati bijeli, bež i smeđi tonovi, vlasnici svoje balkone, terase ili vrtove sve češće uređuju po uzoru na Skandinavce. A tamo je neutralna crna – klasik, baš kao i kod nas zemljani tonovi.

Foto: Leroy Merlin

Crna dominira, a terasa je topla i ugodna

Stoga, ako ste u fazi uređenja svoje terase ili razmišljate o makeoveru, predlažemo vam crnu boju. Možda ona i nije ona nijansa koja bi vam prva pala na pamet jer se čini odviše hladnom i suzdržanom, no mi vam na primjeru uređenja jedne takve terase pokazujemo kako ju možete urediti da izgleda toplo, ugodno i – opušteno.

Foto: Leroy Merlin

Skandi i boho dobitna su kombinacija

Vlasnik je skandinavski stil i dominaciju crne utoplio i omekšao dodavanjem boho elemenata, materijala i akcentnih nijansi u bež tonovima te unošenjem drveta. Doista nećete pogriješiti ako umjesto smeđe, prirodne boje drveta, odaberete crnu za stol, stolice, klupu ili drvenu pregradu. Teglice sa zelenilom – cvijećem i začinima koje ćete objesiti na crnu drvenu pregradu itekako će odisati prirodnošću i bit će pravo osvježenje u eksterijeru.

Foto: Leroy Merlin

Zelenilo, metal i pletenina

Prirodni materijali u toplim nijansama na ukrasnim jastucima i onima za sjedenje, na dekicama ili stolnjaku te detalji od prirodnog drveta te oni  od pletenine. Kao i tegle sa zelenilom, i drugi detalji se na crnoj podlozi snažnije ističu te podižu izgled prostora.

Svakako razmislite i o metalu kao materijalu, i  to onom sa srebrnim, bakrenim ili zlatnim premazom, jer će donijeti malo sjaja i elegancije u prostor te će se izvrsno isticati na crnoj podlozi.

 

Komentari