RATAN JE (PONOVO) HIT! Donosimo najbolje komade za uređenje doma

Ratan se ponovo vraća u modu, i to kao najveći trend sezone. Donosimo ključne komade kojima možete ovom trendu poželjeti dobrodošlicu u svoj dom.

 

 

Mnogima omiljeni ratan preplavio je Instagram i Pinterest u novim, nevjerojatno stylish varijantama koje svaki interijer čime svježijim, prirodnijim i daje im pomalo boho look. Ovi svestrani pleteni komadi svoju popularnost duguju upravo velikom povratku prirode i sve većoj osvještenosti o važnosti očuvanja okolišta i održivosti općenito. Nadalje, jednostavno se kombinira pa će zasigurno dobro izgledati u bilo kojoj prostoriji, neovisno o stilu uređenja.

Foto: Cox & Cox

 

Ipak, budite pažljivi prilikom kombiniranja s drugim komadima namještaja u svom domu. Želite li, primjerice, svoj dnevni boravak uljepšati hit pletenom foteljom, pazite na ostale nijanse drvenih dekora. Kako biste dobili smislen i povezan izgled, poželjno je da sve nijanse drveta u prostoriji budu što sličnije. Isto vrijedi i za dekorativne dodatke, no s njima ćete ipak jednostavnije dobiti skadan izgled i ukomponirati ih u željenu prostoriju.

Boho stil: najbolji način da svoj dom napokon probudite iz zimskog sna

 

ratan
Foto: JYSK

 

Iako će ratan izgledati super u bilo kojoj prostoriji, naš je prijedlog da to bude dnevna soba koju možete oplemeniti pletenim tabureom, komodom ili foteljom, ali i ukrasnim dodacima poput vaze, pletenih košara i sl. Alternativno, u spavaćoj će sobi odlično izgledati noćni ormarići od ratana ili pak, ako ste hrabriji – uzglavlje kreveta!

NEKE NOVE NIJANSE: crvena u novom ruhu za 2020. godinu

 

Foto: Decoist

Pleteni namještaj odlično će se “snaći” i u dječjim sobama, pa slobodno odaje vaših mališana ukrasite pokojim pletenim dodatkom poput zidne police ili pletene vreće za igračke.

ratan
Foto: Zara Home

 

ratan
Foto: Ferm Living

 

Ako ste u fazi opremanja cijelog stana, odličn izbor za blagovaonicu ili kuhinju bit će i pletena sjenila na visilicama. Isto vrijedi i za spavaću sobu u koju možete smjestiti zanimljivi ormar s pletenim frontama.

 

Foto: H&M Home

 

Foto: Cox & Cox

Iako nas ratan i boho stil neodoljivo podsjećaju na proljeće i ljeto, sada je pravo vrijeme da svoj dom pripremite za topliji period i ugrabite najpoželjnije pletene komade. U nastavku donosimo odličan namještaj, ali i dekorativne dodatake kojima je zajednička poveznica ratan.

 

Komentari