Svaki dom treba malo glamura i raskoši. Evo kako ih postići

Bez obzira na to u kojem stilu je uređena vaša četiri zida i koju vrstu dizajna preferirate, mala doza glamura uvijek dobro dođe. Čak i ako niste ljubitelj raskoši i glamura. Inspiracija projekata studija Mirjane Mikulec kao i naš odabir u to će vas uvjeriti

 

 

Svi imamo svoj omiljeni stil ili nekoliko njih pa ih kombiniramo u osmišljavanju svoga životnog prostora. U toj slobodi izbora i krije se ljepota svakoga interijera jer odražava njegova vlasnika i njegove kreativne ideje te općenito životni stil. No, bez obzira na to u kojem stilu diše vaš dom i ako možda niste pristaša raskoši, mala doza glamura uvijek dobro dođe.

 

InDizajn

U trendu je trenutno inspiracija spavaćih i dnevnih soba hotelskim sobama koje su vrlo često sinonimi za raskoš, ugodu i hedonizam. Hotelske sobe vole nuditi upravo taj dašak glamura svojim gostima, kako bi se u njima osjećali posebno.

Tapecirani kreveti s visokim uzglavljima, zavjese od teškog bogatog materijala poput brašuna, taburei, otomani, raskošna rasvjeta, sjajne površine… sve su to elementi koji odlikuju hotelske sobe i kojima možete postići atmosferu raskoši i – biti u trendu.

 

InDizajn

Prisjetimo se samo kako minimalistički interijeri ožive nekom pastelnom ili jarkom bojom na nekom od detalja. Isti dojam, uz dodatnu dozu profinjenosti, elegancije i mistike unijet će i glamurozni materijali, boje, teksture i komadi namještaja koji u sebi nose dramatiku poput naslonjača s kićenim drvenim rukohvatom ili presvučenog baršunom.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“I kada se odvaže na dašak glamura i raskoši u interijeru, mnogi naši klijenti odmah komentiraju i kako im je to nedostižno. No, nakon nekoliko prijedloga ipak pristanu jer shvate da za takav dojam ne moraju nužno izdvojiti više novaca. Primjerice, umjesto pamuka za zavjese savjetujem baršun. To je, uz svilu i saten najpoželjniji tekstil za postizanje glamura i možete njime presvući naslonjač, tabure ili pak ukrasni jastučić”, savjetuje Mirjana Mikulec.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Glamur u minimalističke kupaonice mogu unijeti detalji poput ogledala s okvirom koji je naglašenog volumena, nalik na barokni stil, ili sa sjajnim premazom ili pak u kontrastnoj boji koja će ga isticati na neutralnoj površini.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

kupaonica
Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Želite li trendi dom, onda birajte detalje koji su premazani bakrom ili ukrašeni perjem – lustere, okvire za slike, stolne lampe ili pak klub stoliće u kombinaciji mramora i metala. U modi su opet staklene perlice na lusterima. Glamur donose i boje – prije svega crna, srebrna i zlatna, ali i ljubičasta te neke nijanse plave.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Komentari