TRENDOVI S INSTAGRAMA: 6 top stvari koje bi svaka chic djevojka trebala imati u svom interijeru

Potrebno vam je malo inspiracije u uređenju životnog prostora i zanima vas koji su noviteti na tržištu? Kako bi vaš interijer bio chic i u skladu s trendovima, u nastavku donosimo detalje i komade namještaja koji bi vas mogli izbaviti iz ‘interijerske monotonije’

 

 

Za promjenu cjelokupnog dojma vašeg životnog prostora nije potrebno ulagati mnogo novaca. Dovoljno je da promijenite pozicije pojedinih komada namještaja ili unesete pokoji novi. Bilo da su u pitanju ukrasni detalji ili konkretniji komadi namještaja, danas postoje predmeti žudnje mnogih “it” djevojaka koje često viđamo na društvenim mrežama. O kakvim interijerskim zahvatima je riječ i koliko vam je zapravo potrebno da svoj dom pretvorite u vrlo instagramičnu scenografiju koja neće proći nezapaženo, doznajte i inspirirajte se u nastavku.

 

1. STILIZIRANI POLIČARI ZA KNJIGE

Knjige na policama možete složiti na razne vizualno atraktivne načine, bilo po bojama, po žanru literature, po veličini, vertikalno, horizontalno i to sve skupa uklopiti s nizom sentimentalnih i osobnih detalja koji će “razbiti” scenografiju naslaganih knjiga. Ovako dekoriran poličar u dnevnom boravku bit će pravi akcentni kutak.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli makayla mcafee (@fashionablykay)

 

 

2. KRZNO KAO DEKOR

Krzneni tepisi ili dekice postali su ponovno popularni prije koju godinu kad se u fokus vratila moda 60-ih i kada je ‘skandi’ uređenje doma počelo uzimati maha u cijelom svijetu. No za razliku od prošlih vremena, sada će puno veći broj zaljubljenika u dizajn interijera posegnuti za umjetnim materijalima kakvih po velikim robnim kućama ne nedostaje.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dope Designs Decor (@dopeddinc)

 

 

3. UOKVIRENI INSPIRATIVNI CITATI

Efektan i jednostavan detalj pristupačne cijene lako se uklapa u svaki dom i daje mu neodoljiv mladenački šarm. Sjajno izgleda u uredu, kuhinji, kao detalj u hodniku ili statement komad u dnevnoj sobi. U posljednje vrijeme posebno su atraktivni citati postavljeni u sklopu svojevrsne zidne galerije, gdje su izmiješane slike različitih stilova i motiva.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Petit Fleur Design (@petitfleur_design)

4. STOLIĆ ZA KAVU KAO CENTRALNI DIO DNEVNOG BORAVKA

Vjerujemo da ste već primijetili da je coffee stolić svojevrsno “mini ogledalo” cijelog dnevnog boravka. Osim što je prije svega funkcionalan i nužan, on može poslužiti i kao centralni dekor same prostorije. Bilo da se na njemu nalazi samo raskošno cvijeće, neke zanimljive knjige, lijepo servirana šalica kave ili čaja, mirisne svijeće… izbora i detalja je stvarno puno, ovisi samo o tome koliko ste kreativni.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli makayla mcafee (@fashionablykay)

 

 

5. ROSE GOLD DETALJI

Popularna ružičasto zlatna boja već je godinama pri vrhu trendova što s tiče palete boja u interijeru. Detalji u toj toploj boji unose dašak elegancije u prostor, a stručnjaci predlažu da ih se kombinira s metalik bojama u svjetlijim prostorima kako bi dodatno došli do izražaja.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sox 🐾 (@boxerdogsox)

6. PAMPAS TRAVA

Jedan od iznimno popularnih trendova u zadnje vrijeme je pampas trava u interijeru, Radi se o neutralnoj,  efektnoj biljci lepršavog karaktera. Njezine mogućnosti transformacije su stvarno vrlo široke, ali opcija za koju se mnogi odlučuju jest ipak njezino stavljanje u vazu, i to u većini slučajeva bude sasvim dovoljno. Možete je tako postaviti na stol ili pak na pod u neki kut stana, a neki malo kreativniji uspiju čak stvoriti i viseću instalaciju koja može izgledati stvarno prekrasno.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli VALENTINA (@just.a.val)

 

 

 

Komentari