NAJPOPULARNIJE BOJE NA INSTAGRAMU: odaberite svoga favorita za zidove, namještaj, detalje…

Instagram je pravi izvor nadahnuća i ideja za uređenje interijera, ali isto tako on je internetska platforma koja diktira nove trendove i govori nam o našim ukusima i onome što nam se sviđa. Nova studija istražila je koje se boje najviše spominju na ovoj društvenoj mreži u posljednje vrijeme

 

 

Instagram je sve utjecajniji i kada je u pitanju uređenje interijera. Mnogima je upravo ova društvena mreža izvor nadahnuća jer nudi dobre ideje ali i trendove. Želeći saznati koje su boje najpopularnije na Instagramu, portal Homehow.co.uk je poduzeo istraživanje.

Pregledao je broj hashtagova u kojima su se navodile boje za interijer – zidove, namještaj, detalje te zidne i podne obloge. Saznajte u nastavku koje su od njih najviše spominjane.


NOVE NIJANSE SIVE

Siva je, kao što i pretpostavljate na vrhu liste… Ali ovaj puta riječ je o nijansama sive, koja sadrže pigmente zelene, bež ili plave boje te djeluju manje zatvoreno i hladno. Vjerojatno je u tome i njihov uspjeh – nude toplinu i ugodu.

Foto: Remodelista

 

Foto: Remodelista

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

KADULJA ZELENA

Blaga, topla i nenametljiva boja zelene, koja najviše podsjeća na listove kadulje već neko je vrijeme veliki hit u interijerima. I to ne samo na zidovima, nego i podnim i zidnim oblogama te namještaju. Ova nijansa funkcionira u svakoj prostoriji doma, a možete je doista kombinirati s nizom boja, prije svega bijelom, crnom, sivom i pastelnim nijansama.

Foto: Lark&Linen

 

Foto: Topps Tiles / Ideal Home

 

BANCHA ZELENA

Nijansa zelene koja najviše podsjeća na listove banche, zelenog japanskog čaja znatno je intenzivnija i uočljivija od kadulja zelene, pa je i mrvicu manje popularna. Ali, i dalje je in, kao i sve zelene nijanse koje su općenito zbog svoga učinka na raspoloženje i atmosferu u prostoru najpoželjnije u interijeru.

Bancha zelena idealna je za zidove (kada želite istaknuti jedan ili dio zida i tako stvoriti jak stilski akcent), kao i prostorije koje su dobro osvijetljene.

 

Foto: Home-Designing

 

Foto: Remodelista

JITNEY SMEĐA

Topla i meka smeđa nijansa zelene asocira na pijesak i poziva na opuštanje. Tu vjerojatno i leži tajna njezine popularnosti. Dobro se snalazi u prostorijama svih veličina, no naročito je efektna u onima s visokim stropovima, kao i vikendicama odnosno kućama na moru jer stvara opuštajuću atmosferu.

Ako vam je ova nijansa pomalo monotona, oživjet ćete je i podići odvažnim i stilskim komadima namještaja, kao i akcentima u crnoj, zelenoj i bijeloj.

 

Foto: Farrow&Ball

 

Foto: My Domaine

SULKING ROOM RUŽIČASTA

Netipična, topla i meka nijansa ružičaste savršena je za zidne obloge u domu, bilo da je riječ o boji, tapetama ili pločicama. Najbolja je u kombinaciji s bež i sivim nijansama te crnim akcentima, što je čini još privlačnijom.

 

Foto: Melanie Lissack Interior
Foto: Domino

 

Foto: Domino

HALE NAVY PLAVA

Nije u vrhu, ali je i dalje vrlo popularna ova tamna nijansa plave. Hale Navy je savršena boja za kuhinje i blagovaonice. Bilo da je riječ o zidu ili vratima ormarića, ova nijansa unosi puno energije u prostor i nevjerojatno je elegantna. Također savršeno funkcionira na ulaznim i garažnim vratima. Osim što je profinjena, ova mornarska nijansa plave odaje osjećaj snage i jakosti.

Foto: Kountry Kraft

 

Foto: Kountry Kraft

SPICED HONEY SMEĐA

Topla nijansa koja podsjeća na med i jantar osvaja svojom toplinom. Ovisno o osvjetljenju i “susjednim” bojama s jedne strane može unijeti smirenost i opuštenost u interijer, a druge potaknuti i unijeti energičnost.

 

Foto: Dulux
Komentari