Sajam koji diktira trendove u dizajnu interijera. A mi vam ih prenosimo

Nedavno završeni sajam namještaja u Parizu, glasoviti Maison&Objet, kao i obično, predstavio je najnovije trendove iz svijeta interijera. Mi vam predstavljamo najzanimljivije koji će vam biti dobrodošla inspiracija za uređenje vašeg doma

 

TAPECIRANI NAMJEŠTAJ

Naslonjači, blagovaonske stolice, klupe, taburei, kreveti (uz obavezna uzglavlja) presvučeni tekstilom i dalje vladaju interijerima. Brand Munna predstavio je svoj ležaj s naglašenim, predimenzioniranim uzglavljem, kao i naslonjačem u pastelnim tonovima. Možda u ovom trenutku djeluje previše, ali za godinu-dvije ovakvi komadi iz branda Munna bit će nešto posve uobičajeno i ‘must have’ u interijerima.

Foto: Maison&Objet

 

KLASTERI

Klaster rasvjeta, sastavljena od nekoliko komada koji tvore kombinaciju ovaj puta su zablistale na Zeffraneo štandu u vidu visilica Bonnie&Clyde. Sjajni premazi u nijansama zlata, bakra i srebra su očito hit. Klasteri se sjajno uklapaju u svaki interijer – od klasičnog, rustikalnog pa do shabbyja i retra.

Foto: Maison&Objet

 

JEDNOSTAVNOST DRVETA

Prirodno drvo, s minimalnim slojem laka, pročišćenih zaobljenih linija i jednostavnog, gotovo asketskog dizajna dominira i ovim Maison&Objetom, i to ne samo na velikim komadima namještaja, nego i praktičnim sitnicama i dekoracijama…

Foto: Maison&Objet

 

VANJSKO BLJEŠTAVILO I VOLUMEN

Zaobljen, bogat volumen i sjajni premazi dominiraju na rasvjetnim tijelima te se poseban naglasak stavlja na ambijentalnu rasvjetu, koja se inače često zanemaruje u opremanju interijera.

Foto: Maison&Objet

 

MODULARNI NAMJEŠTAJ

Jokodomus je predstavio svoju modularnu kuhinju koju je doista lako premještati ne samo unutar prostora nego iz interijera u interijer. Četiri radne jedinice sadrže sve elemente potrebne jednoj kuhinji, idealnoj za moderne, male stanove, sve one koji ne vole puno boraviti za štednjakom, te za apartmane i kuće za odmor.

Foto: Maison&Objet

 

MRAMOR, MRAMOR I MRAMOR

U kupaonicama, boravku, kuhinji, spavaonici; prirodan ili umjetni, na svim vrstama materijala – od plastike do tekstila, mramor je apsolutni vladar kada su materijali u pitanju. To je potvrdio i ovaj Maison&Objet, a potpuno nas je osvojio novi asortiman branda Dooq kao i komadi nadahnuti art decoom.

Foto: Maison&Objet

 

RETRO PEDESETE I ŠEZDESETE

Zanimljivo je vidjeti povratak dizajna koji je bio aktualan prije pola stoljeća i više, ali u moderniziranoj verziji. Dekor drveta u tamnim nijasama, metal, stroga i jednostavna forma osvajaju dnevne boravke i ostatak prostorija u domu.

Foto: Maison&Objet

 

NEKI NOVI DETALJI

Poznate Vitrine ptičice koje krase dizajnerske interijere dobile su svoje dostojne zamjene u vidu drugih životinja… Novi oblici osvajaju, zar ne?

Foto: Maison&Objet
Komentari