PET i više nego dobrih razloga za tapecirani namještaj u domu

Pored standardnih komada poput sjedećih elemenata u dnevnom boravku, sve su poželjniji i drugi komadi namještaja presvučeni tkaninom i mekanim punjenjem. Za ovakav odabir postoje dobri razlozi koje ćete saznati u nastavku, a za inspiraciju nudimo vam projekte studija Mirjane Mikulec s tapeciranim namještajem tvrtke Modul

 

 

 

Dnevni boravci nezamislivi su bez tapeciranog namještaja. Na sofama, naslonjačima ili kutnim garniturama provodimo većinu slobodnog vremena pa želimo da doza opuštanja bude maksimalna. Takav učinak najbolje se postiže komadima presvučenim tkaninama te mekom spužvom ili pjenom koja se krije ispod njih. No, povratak klasike u interijere, kao i želja za što većom udobnošću donio je i manje komade namještaja koji su tapecirani. Primjerice, taburee, koji služe i kao klub stolići. Ali, priča nije stala samo na boravku…

U spavaćoj sobi poželjno je imati tapecirani krevet kao i uzglavlje, koje ponekad seže sve do stropa, hodnik sve češće ima tapecirane panele u kombinaciji s vješalicama, a blagovaonice tapecirane (kutne) klupe i stolice.

Za ovaj povratak u velikom stilu puno je i više nego dobrih razloga, a mi vam navodimo nekoliko najvažnijih. Pored toga, nudimo i nekoliko projekata koje je studio Mirjana Mikulec interijeri ostvario s hrvatskom tvrtkom Modul iz Darde pored Osijeka, specijalizirane za izradu tapeciranog namještaja.

Ova tvrtka, nastala 2014. godine, prepoznala je trendove u dizajnu interijera te stavivši naglasak na oblikovanje i kvalitetu, postala omiljeni suradnik arhitekata i dizajnera.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

1. ATRAKTIVAN TRENDI DOM

Ma kako neskloni bili trendovima i želimo imati bezvremenski namještaj koji će biti atraktivan dulje vrijeme, uvijek je dobro imati u domu elemente koji su popularni. Trendi efekt postižemo bojom, uzorcima, vrstom materijala, ali i dizajnom namještaja.

S tapeciranim komadima bit ćete u trendu, a kako oni, naročito ako je riječ o baršunu ili nekom bogatom, mekom materijalu, asociraju na klasiku, bezvremenski štih je zagarantiran. Uz njih prostor izgleda svježe i atraktivno te odaje dojam kao da je nedavno kompletno renoviran. Istodobno, nudit će dašak uređenja nekadašnjih salona u građanskim stanovima, kao i atmosferu hotelskih soba.

 


2. TOPLIJI I RASKOŠNIJI INTERIJER

Komadi presvučeni tkaninom i mekim punjenjem djeluju toplo i ugodno, te se njihovim odabirom stvara takva atmosfera u domu. A svi baš to i želimo postići u svom životnom prostoru, zar ne? Ovakav namještaj stvara osjećaj mekoće i punine, što je bitno kod interijera inspiriranih minimalizmom ili industrijskim stilom, koji znaju odavati hladan i suzdržan dojam.

Ako se opredijelite za baršun i modele inspirirane chesterfield primjercima s gumbima, stvorit ćete raskošan i luksuzan dojam. U to se možete uvjeriti na primjeru kreveta u spavaćoj sobi izrađenom u tvrtki Modul.  

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 


3. LIJEK PROTIV STILSKE BEZLIČNOSTI

Tapecirane sofe, naslonjači, stolice, klupe ili uzglavlja neće proći nezamijećeno u interijeru, stoga su dobra opcija kada želite osvježiti neku prostoriju svoga doma. Ovo je izvrsno rješenje za brzi i djelomičan makeover koji neće iziskivati puno ulaganja niti vremena. S njima ćete istisnuti monotoniju ili bezličnost, naročito ako se opredijelite za neki model upečatljivog dizajna ili boje. Usto, dobit ćete jak stilski akcent koji će nositi cijelu prostoriju. 

 


4. PRILAGODLJIV SVAKOM STILU

Dizajn novih komada presvučenih spužvom i tkaninom (kreveta, fotelja, sofa…) je osuvremenjen tako da se lako uklapa u moderne interijere ili one koji su kombinacija modernog i klasičnog dizajna. Ako preferirate prirodne materijale u interijeru, tapecirani namještaj dobar je način da ostvarite svoje želje.

Tapecirani namještaj dobar je izbor ako živite u interijeru s visokim stropovima, jer stvarate poveznicu s ambijentom i stilom gradnje. U jednom takvom dnevnom boravku visokih stropova (fotografija ispod) studio Mirjane Mikulec u suradnji s tvrtkom Modul kreirao je sofe u praktičnoj, smirujućoj i otmjenoj plavoj nijansi.

A novim i modernim interijerima, pa tako i spavaćim sobama, tapecirani namještaj će dati notu starinskog, retro šarma i učiniti ga toplijim.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Sanja Jagatić

5. … I SVAKOJ PROSTORIJI

Tapecirani namještaj nije rezerviran samo za prostorije veće površine. On će se lako uklopiti i u one koje se ne mogu pohvaliti velikim brojem kvadrata. Bitno je samo u ovom slučaju birati komade manjih dimenzija te manje upečatljivog dizajna kao i boje. 

U velikim prostorijama (naročito ako još imaju i visoki strop) imat ćete veću slobodu pri odabiru. Isto tako, imajte u vidu da ćete tapeciranim namještajem u prostranim sobama spriječiti da one djeluju poluprazno. Zahvaljujući ovakvim komadima djelovat će ispunjeno i intimno.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

PROMO

Komentari